Artikel top billede

Her er de største it-trusler mod virksomhederne

Microsofts nye sikkerhedsrapport udpeger den største trussel mod erhvervslivets it-sikkerhed.

Læs også:

Her er de største sikkerhedsfirmaer i verden

Stuxnet og Duqu blot de første - nye orme på vej

Computerworld News Service: Erhvervslivet plages stadig af ormen Conficker, der anvendes til at oprette botnet og sprede andre former for malware, kan man læse i Microsofts seneste Security Intelligence Report.

Faktisk er denne orm den største trussel mod erhvervslivets it-sikkerhed.

Rapporten fra Microsoft gennemgår nogle enkle foranstaltninger, der kan afhjælpe problemet, fortæller Tim Rains, der er Microsofts director of trustworthy computing, i en video, hvor han præsenterer rapportens overordnede konklusioner.

Herudover stiller Microsoft den fulde rapport frit til rådighed.

Angreb, der udnytter sårbarheder i HTML og JavaScript, er ifølge Rains steget brat i løbet af andet halvår af 2011, hvilket er den periode, som rapporten dækker. Han sætter dog i videoen ingen tal på denne stigning.

En stor del af denne stigning kan tilskrives hackerværktøjet Black Hole Exploit Kit, der bruges til at udvikle angreb, der omgår den såkaldte sandkasse i Java Runtime Environment, som ellers er til for at isolere angrebskode fra resten af værts-maskinen.

Ved at komme uden om sandkassen kan angriberne installere skadelige kode via fjernadgang.

Flere trusler

Rapporten beskriver også angreb, der udnytter sårbarheder i programmer til at læse og redigere dokumenter. På dette område steg antallet af angreb i løbet af fjerde kvartal 2011.

I andet halvår 2011 blev der opdaget 10 procent færre sårbarheder i software end i første halvår. Antallet af fundne alvorlige sårbarheder faldt i samme periode med 31 procent.

Sårbarheder af lav kompleksitet - som er de letteste at udnytte - udgjorde 55 procent af alle opdagede sårbarheder i sidste halvdel af 2011.

I USA blev der fundet cirka lige mange sårbarheder i første som i andet halvår 2011, hvorimod der i Tyskland blev fundet 30 procent - og i Rusland 28 procent - flere sårbarheder i fjerde kvartal end i tredje.

Disse rapporter fra Microsoft udkommer to gange om året og er baseret på data, som selskabet indsamler fra mere end 600 millioner systemer i 100 lande og regioner.

Selskabet trækker på data fra skannede Hotmail-konti, Microsoft Security Essentials, Værktøj til fjernelse af skadelig software og fra websider skannet af Microsofts søgemaskine Bing.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Her er de største sikkerhedsfirmaer i verden

Stuxnet og Duqu blot de første - nye orme på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere