Artikel top billede

Microsoft opdager ny alvorlig Mac-malware

Er der et æble på din computer, bør du sørge, for at din Mac-udgave af Microsoft Office har især én bestemt sikkerhedsopdatering.

Computerworld News Service: Microsoft har opdaget ny malware, der målrettet går efter Apples Mac-computere ved at udnytte en sårbarhed i Microsofts kontorprogrampakke Office, som ellers blev lukket for næsten tre år siden.

Denne nye malware er endnu ikke særlig udbredt, skriver Jeong Wook Oh fra Microsofts Malware Protection Center.

Men det demonstrerer tydeligt, at hvorfor man bør installere sikkerhedsopdateringer, så hurtigt som muligt efter de bliver offentliggjort.

"Det er ikke meget anderledes at angribe Mac OS X i stedet for andre styresystemer," skriver Oh.

"Selvom Mac OS X har introduceret mange teknikker til at reducere risiciene, så er der en direkte sammenhæng mellem ens niveau af beskyttelse mod sikkerhedssårbarheder og om man opdaterer sine installerede programmer."

Lukker to huller

Sikkerhedsopdateringen MS09-027, som Microsoft udsendte i juni 2009, lukker to sikkerhedshuller, som kunne udnyttes af en angriber til at få kontrol over en maskine og køre skadelig kode på den.

Begge sårbarheder kan udnyttes ved hjælp af et manipuleret Word-dokument.

Det angreb, som Microsoft nu har opdaget, fungerer ikke mod OS X Lion, men Snow Leopard og alle tidligere versioner af OS X er sårbarheder over for det.

Det er ifølge Oh sandsynligt, at folkene bag det nye angreb har forhåndsviden om de computere, de angriber, såsom versionsnummer af styresystemet og hvilke sikkerhedsopdateringer, der er installeret.

Den malware, som leveres via angrebet, er skrevet specifikt til OS X og er grundlæggende en såkaldt bagdør, hvilket er et værktøj, der gør det muligt at styre en computer via fjernadgang.

Microsoft råder folk, der bruger Microsoft Office 2004 eller 2008 til Mac eller Open XML File Format Converter til Mac, til at sikre sig, at disse produkter har den omtalte sikkerhedsopdatering.

"Afslutningsvis kan vi hermed se, at Mac OS X ikke er usårlig overfor malware," skriver Oh.

"Statistisk set vil der ske flere angreb mod dette styresystem, i takt med at platformen bliver mere populær hos forbrugerne."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.