Artikel top billede

"Ordretilgangen har været kæmpestor, det var meget overvældende. Den var faktisk fire gange det budgetterede," siger Johnny Helander, Descom. Foto: Sune Magyar

Descom: Krisen er en dårlig undskyldning

Selvom mange stadig taler om økonomisk krise og krisetider, har Descoms direktør, Johnny Helander, en ambition om, at virksomheden skal blive dobbelt så stor på bare to et halvt år.

På et banner i Descoms reception står der: "Danmarks bedste it supplies-leverandør".

Konfronteret med den påstand tænker direktør Johnny Helander kort, før han med et smil svarer: "Jamen det synes vi da egentlig, vi er."

Da Johnny Helander startede Descom for 10 år siden, solgte virksomheden udelukkende toner, blæk og papir. I dag er Descom både hardware- og supplies-forhandler inden for B2B med egne produkter på hylderne, og så har de netop indtaget forbrugermarkedet.

Eventyret startede i Albertslund, hvor Descom havde til huse, indtil forhandleren for fem år siden rykkede adressen til it-byen, Ballerup. Den voksende forretning blev for stor til lokalerne i Albertslund, og i dag, hvor Descom er arbejdsplads for knap 30 medarbejdere, er pladsen i Ballerup efterhånden også ved at være for trang.

Johnny Helander fortæller, at Descom for alvor fik vokseværk, da man valgte en klar linje for forretningen.

"Vi stod i et vadested, hvor vi var nødt til at vælge mellem kontorartikler og it. Det blev it. Og så blev vi en "rigtig" it-forhandler," siger Johnny Helander.

I dag er hovedfokus for Descom derfor traditionel it - altså hardware og software. Forhandleren sælger dog stadig supplies, og mange af dem er egne produkter. Det giver virksomheden nogle fordele, mener Johnny Helander.

"Det er vores egne produkter, der gør os stærke. Der er begrænset konkurrence på det felt, eftersom mange andre leverandører fokuserer på løsninger. Hos os kan man få alt under én hat," siger han.

Det har altid været it

For Johnny Helander har it altid været en del af planen, selvom de klassiske drengedrømme også rumsterede i baghovedet.

"Selvfølgelig har jeg nok haft en drøm om at blive den næste Michael Laudrup; det har alle små drenge vel. Men jeg har altid vidst, at jeg ville være noget med it."

Foreløbig er det da også blevet til mere end 20 år i it-branchen. Efter 11 år hos Topnordic (nu Atea, red.) blev Johnny Helanders trang til at starte noget selv så stor, at han tog springet. Det blev til Descom for nu 10 år siden.

Vil være dobbelt så stor

Udviklingen har siden dengang været næsten konstant. De seneste år er væksten ganske vist stagneret i takt med krisens indtog. Men ordet "krise" er Johnny Helander i virkeligheden ikke meget for at bruge.

"Krisen er blevet en dårlig undskyldning for, at det går dårligt," siger han.

I stedet mener han, at et ord som "udviklings-stilstand" er mere passende. Ifølge ham betyder finanskrisens eksistens nemlig ikke nødvendigvis, at graferne skal vende nedad.

"Med god gammeldags flid, sund fornuft og godt købmandskab når man altså langt," siger Johnny Helander.

Det betyder, at Johnny Helander og de andre hos Descom konstant arbejder på at gøre virksomheden større og bedre.

Store ambitioner

I januar lancerede Descom webshoppen WeHaveItAll. Med lanceringen har Descom udvidet kundesegmentet og indlemmet forbrugermarkedet. På grund af den store konkurrence på forbrugermarkedet og rigeligt med webshops for forbrugerne at vælge imellem, er succesen kommet bag på folkene hos Descom.

"Ordretilgangen har været kæmpestor, det var meget overvældende. Den var faktisk fire gange det budgetterede," fortæller Johnny Helander.

Johnny Helanders ambitioner for Descom er kun blevet større efter det succesfulde indtog på forbrugermarkedet.

"Vi vil gerne blive dobbelt så store. Et realistisk håb vil være en tidshorisont på to et halvt år," siger han.

Det positive forretningseventyr sætter også tankerne om yderligere udbredelse i gang. Descom har allerede et søsterselskab i Malmø i Sverige. Desuden kan både webshoppen og Descoms B2B-forrenting meget vel komme til at brede sig ud over Danmarks grænser.

Og fremtiden tegner da også lys. At Descom er vokset en hel del siden starten for 10 år siden, kommer ikke bag på direktøren. Vækst har været og er fortsat meningen med forretningen.

Samme filosofi som bøf-restaurant

Årsregnskabet for 2011 er lige på trapperne, og det kommer ifølge Johnny Helander til at se ud som 2010, det vil sige stagneret vækst. Men så er det også slut med "udvikings-stilstanden".

"I 2012 kommer vi til at vækste igen," siger Johnny Helander.

Lidt gammeldags kundeforhold

Kunderne er uden tvivl det vigtigste, mener Johnny Helander. Uden dem er der jo som bekendt ingen forretning.

"Der er en bøfrestaurant, der markedsfører sig på sætningen; "Vi er tilfredse, når du er tilfreds." Det passer meget godt med den måde, vi gør tingene på," siger han.

En rundspørge blandt kunderne, som Descom selv foretog, viste da også, at netop den personlige kontakt er det vigtigste for kunderne.

"Dialogen og den personlige kontakt er det vigtigste for kunderne. Vi har selv spurgt dem. Det handler simpelthen om service, service og service," fortæller Johnny Helander.

Descom håndterer primært to slags kunder: Store kunder på udbudskontrakter og SMB-kunder. Fælles for alle kunder hos Descom er, at de får tildelt en personlig kontakt i firmaet.

"Alle vores kunder har en fast, personlig kontakt hos os. Det er måske nok lidt gammeldags for branchen, men det virker altså," siger Johnny Helander.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
SAP og IBM udvider samarbejde med cloud til finansielle institutioner
De to it-kæmper SAP og IBM rykker endnu tættere sammen. Nu er SAP klar med en række af sine vigtigste værktøjer til IBM's cloud til finansielle institutioner.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.