Læs også:GDPR-ekspert efter Helsingør-afgørelse fra Datatilsynet: Her er de vigtigste hovedpointer

Artikel top billede

Siden 2003 har de Jeppe Andersen (tv) og Mogens Mikkelsen drevet Klestrup Partners i Århus.

Forhandlerportræt: Vi kan ikke blive ved med at lege!

Et møde i det århusianske pc-byggermiljø i 1990erne blev starten på Klestrup Partners. Selvom virksomheden har vokset sig stor, banker hjertet stadig for teknologien.

Glasindrammede certificeringer pryder væggen fra gulv til loft i it-løsningsforhandleren Klestrup Partners lokaler i Herlev. Og man skal ikke lytte længe til Klestrup Partners' to stiftere, Jeppe Andersen og Mogens Mikkelsen, for at føle, at man er kommet til et sted, hvor hjertet banker for teknologien.

"Vi sætter en ære i at levere noget, der er bedre end det, der var før," forklarer Jeppe Andersen om grundstenen i virksomhedens it-filosofi.

Mogens Mikkelsen fortsætter: "It er ikke raketvidenskab. Det er et håndværk, og det er den menneskelige forståelse for dem, der skal bruge det, der er det vigtige. Det handler ikke om at bygge en portalsløsning."

I dag har virksomheden 40 ansatte fordelt på kontorerne i Herlev og Århus, og kernen i forretningen er it-infrastrukturløsninger til erhvervslivet. Seneste regnskab for 2010 viser en omsætning på 35 millioner og et resultat før skat på 2,3 millioner kroner.

Med teknologien som det centrale kan de små opgaver være lige så spændende som de store, forklarer Mogens Mikkelsen.

"Uanset hvilken form for virksomhed, vi taler om, så handler det om at forstå, at it er et produktionsapparat for virksomheden, på samme måde som for eksempel el er det. Det handler om, at det skal fungere, og det handler om at flytte kunden - om vi så står på en byggeplads eller er ude hos en farmaceutisk virksomhed," siger han og tilføjer, at virksomheden får mange opgaver, der går ud på at rydde op efter andre kuldsejlede it-projekter.

Århus-drenge

De indrømmer det selv - at der er lidt gammelt ægtepar over dem. Heldigvis lader det til at være på den gode måde. Indforståede drillerier svirrer i luften, og når den ene taler, sidder den anden klar til at uddybe, hvad det egentlig er, makkeren mener.

De to partnere mødtes tilbage i 1990'erne hos den århusianske pc-bygger Robert'z Computer, hvor Mogens Mikkelsen var ansat. Jeppe, der også kommer fra Århus, læste på det tidspunkt på DTU.

"Jeg havde brug for flere penge, og Robert'z Computer manglede nogen til at sætte computere sammen, så der sad vi og byggede computere," forklarer Jeppe Andersen og tilføjer, at Robert i dag sjovt nok er ansat som bogholder i Klestrup Partners.

Da Robert'z Computer lukkede, indledte Mogens og Jeppe et landsdækkende samarbejde, hvor Mogens Mikkelsen sørgede for basen i Århus.

Selvom det hele startede i det små, skulle det ikke blive ved på den måde.

"Historien er, at vi startede som en break-and-fix-forretning, og det er stadig teknologien, der driver os. Vi har nok lidt haft en laissez faire-holdning til det at drive en virksomhed," siger Jeppe Andersen og bliver straks suppleret af makkeren:

"Det, der skete var, at vi sejlede båden ud på søen, og så sad vi der. Lige pludselig væltede alle fiskene op," lyder det fra Mogens Mikkelsen om den succes hos kunderne, der siden virksomhedens formelle stiftelse i 2003 har resulteret i flotte vækstrater og den række af gazellestatuetter, der er stillet til skue ude i receptionen.

Men på en eller anden måde havde det ikke været et mål i sig selv at blive store. Det skete bare, og med størrelse følger andre forpligtelser som virksomhed. I 2010 besluttede de to stiftere derfor at indlede en større oprydningsproces.

Tid til omstilling

"Kort sagt stoppede vi op og sagde til os selv: Vi kan ikke blive ved med at lege mere. Vi må prøve at være en rigtig virksomhed.«"

Det betød, at Klestrup Partners traf tre beslutninger, der skulle udstikke rammen for den fremtidige kurs.

"For det første accepterede vi, at vores samarbejdspartner 2ig fik lov at købe 20 procent af aktierne," siger Jeppe og tilføjer grinende, at "det svarer lidt til at gøre det uden gummi".

2ig tager sig i dag af alt salgsarbejdet, og Klestrup Partners har således ingen selvstændig salgsafdeling.

"For det andet satte vi os ned og definerede hele vores videnapparat og værdisæt og overvejede, hvor vi ville hen. Og for det tredje ryddede vi op," fortæller Jeppe Andersen og tilføjer, at alle områder af virksomheden blev gennemgået kritisk for at se, om de skabte værdi.

"Nu står vi på den anden side, apparatet er bygget, og nu skal vi videre," siger Jeppe Andersen, som selv skal til at vænne sig til en rolle som "traditionel" direktør - eller udenrigsminister, som han kalder det: En, der viser det professionelle ansigt udadtil og tager med 2ig på kundebesøg.

Mogens har til gengæld rollen som teknisk direktør.
Alligevel hviler der et ironisk skær over deres omtale af de formelle roller, der måske handler om at finde Klestrup Partners' balance mellem at blive voksen uden at glemme barnet i sig.

"Vi har en kultur, hvor det, vi gør, er det, vi gør. Det er en livsstil, og det skal det blive ved med at være. Vi må ikke slå det ihjel ved at begynde at blive meget direktør-
agtige. Hvis der skal flyttes et bord herude, kan jeg stadig hjælpe til med det," siger Jeppe Andersen.

På det punkt er parret enige:

"Det skal stadig være sjovt at være her, og vi har en ekstremt flad organisation. Vores grundlæggende værdier bliver aldrig slået ihjel, men pakket ind i en professionel pakke."

At omstillingen ikke sker fra den ene dag til den anden, erkender de alligevel.

"Der er et stykke vej endnu. Næste skridt er, at vi får en professionel bestyrelse, i stedet for at vi før tog dem, der tilfældigvis lige var der."

Til gengæld er målet klart:

"Om fem år er vi et af de absolut stærkeste kort, du kan trække op af teknologihatten," lyder det selvsikkert fra duoen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital