Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Så længe har uhyre ringe CPR-sikkerhed været kendt

Det er flere år siden, at CPR-kontoret advarede mod den dårlige sikkerhed omkring CPR-nummer. Alle ser dog ud til at vende det blinde øje til.

Læs også:
S: Få styr på CPR-sikkerhed eller vi kommer efter jer

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

Sådan skal CPR sikres efter stort sikkerheds-hul

Helt tilbage i 2010 advarede CPR-kontoret sine kunder mod, at flere virksomheders selvbetjeningsløsninger kan misbruges til at fiske cpr-numre.

Men tilsyneladende er der intet sket siden den advarsel.

Det kunne to studerende fra IT-Universitetet demonstrere i sidste uge, hvor de med simple midler eksponerer en række CPR-numre på kunder i telefirmaer.

Det er netop denne problematik, som CPR-kontoret advarer mod i 2010.

Både myndigheder og branchen har tilsyneladende vendt det blinde øje til i to år.

Fra politisk hold bliver der ellers langet hårdt ud mod de virksomheder, der ikke opbevarer CPR-data sikkert.

It-ordføreren for regeringspartiet Socialdemokraterne sagde således til Computerworld, at:

"Branchen har selv en interesse i, at tingene kommer på plads. Men gør de ikke det, så griber vi naturligvis ind."

Men det har man altså ikke gjort i de to år, der er gået siden CPR-kontorets advarsel.

Kunden skal sikres

Tilbage i januar 2010 skrev CPR-kontoret til deres kunder:

CPR-kontoret har været i dialog med Datatilsynet omkring risikoen for, at CPR's kunder via digitale selvbetjeningsløsninger utilsigtet kommer til at videregive CPR-data til private.

Længere nede i brevet kan man læse:

Anvendes adgangen til CPR i forbindelse med elektronisk selvbetjening, skal kunden sikre, at uvedkommende ikke herigennem kan få adgang til CPR-oplysninger.

Men det er altså ikke blevet efterlevet.

Der er både et brev til private og offentlige kunder, der bruger digitale selvbetjeningsløsninger. De kan læses på cpr.dk

Luk for CPR

I brancheorganisationen Dansk IT er man også ved at være godt og grundig træt af CPR-problemerne.

"Når myndighederne end ikke forsøger at sikre, at virksomhederne overholder kravene til at anvende cpr-registret, må man en gang for alle sætte en stopper for, at CPR-nummeret anvendes som legitimation i kontakten med private og offentlige virksomheder," lyder det fra formand Klaus Kvorning Hansen.

"Lige nu ser vi NemID som den sikreste løsning, men hvis man fra politisk hold ikke ønsker at gøre denne obligatorisk, bør man finde bedre alternativer. På sigt bør det være en løsning, der har samme funktionalitet som et borgerkort," siger han.

Læs også:
S: Få styr på CPR-sikkerhed eller vi kommer efter jer

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

Sådan skal CPR sikres efter stort sikkerheds-hul
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.