Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan skal CPR sikres efter stort sikkerheds-hul

Efter to studerende blotlagde CPR-numre hos en række mobilfirmaer, har et af de eksponerede firmaer taget konsekvensen og ændret valideringsmetoderne.

Læs også:

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

CPR-hackere: Vi peger på et stort problem

Telebranchen har senest fået på puklen af to studerende fra IT-Universitetet for ikke at passe godt nok på kundernes CPR-numre.

Det demonstrerede de to studerende ved at udvikle et program, der kunne afsløre CPR-numre hos en stribe teleselskaber, der bruger personnummeret til validering i forbindelse med teleabonnementer.

Det har man nu taget konsekvensen af hos mobilfirmaet Call me.

"Sikkerhed i forbindelse med CPR-valideringen er en problemstilling, som vi har overvejet i nogen tid," fortæller Hanne Lindblad, der er administrerende direktør i teleudbyderen Call me, der har været et af målene for de to it-studerendes CPR-eksponering i sidste uge.

"Efter omtalen har vi besluttet, at ændre procedurerne til, at man kun kan indtaste CPR-nummeret tre gange. Det lukker det hul, som de to studerende demonstrerede," fortæller hun til Computerworld.

Samtidig har Call me endnu en stopklods på vej.

"Vi vil desuden implementere en såkaldt captcha-kode, et lille piktogram med en række tal eller bogstaver, der skal indtastes i et felt. Det vil dukke frem, hvis man indtaster det forkerte CPR-nummer en gang og er en løsning, som automatiserede forespørgsler har svært at komme uden om," siger Hanne Lindblad.

Er CPR-validering nødvendig?

Hvorfor bruger I overhovedet CPR-validering, nå der nu er et sikkerhedsproblem?

"Det gør vi, fordi der er en kredit involveret i kundeforholdet. Kunden betaler ikke forud, og da det er os, der lægger pengene ud, vil vi naturligvis også gerne have dem igen."

Har branchen ikke behov for en generel løsning i stedet for at hver udbyder kommer med sin egen løsning?

"Alle virksomheder, der giver en kredit til kunderne, har en interesse i en korrekt validering. Det er en balance mellem sikkerhed og brugervenlighed, og der kan sikkert skabes en bedre løsning, men det bør gøres på branche-niveau," lyder vurderingen fra Call me's direktør.

"Men det er vigtigt, at skabe et sikkert og trygt miljø, for tilliden er uhyre vigtig."

Læs også:

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

CPR-hackere: Vi peger på et stort problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.