Sådan tjekker du om din LinkedIn-kode er knækket

Læs her, hvordan du afgør, om dit kodeord til LinkedIn er blevet lækket.

Læs også:

LinkedIn: Ja, dit password er måske blevet stjålet.

Eksperter: Skift password på LinkedIn NU.Computerworld News Service: Omtrent 6,5 millioner kodeord til LinkedIn er blevet stjålet og lækket på nettet, og sikkerhedseksperterne arbejder stadig på at finde ud af, hvad der egentlig er sket.

LinkedIn oplyser, at virksomheden vil e-maile ramte brugere og gøre de kompromitterede kodeord ugyldige.

Men flere sikkerhedseksperter påpeger, at det er muligt for brugerne selv at tjekke, om deres kodeord er blandt de lækkede.

Sådan gør du
Det gør man ved at downloade hele datasættet med de lækkede kodeord, konvertere sit eget kodeord til det krypterede format, som de lækkede kodeord vises i og herefter søge efter ens eget kodeord i datasættet.

Alle de lækkede kodeord er hashede (hashing kan minde om kryptering) ved hjælp af SHA-1, som konverterer kodeordet til en såkaldt hash på 40 tegn.

For at finde den hash, der er skabt af dit kodeord, kan du anvende en ud af en række forskellige gratis SHA-1-konverteringsværktøjer heriblandt fra websites såsom Hash.online-convert.com, Sha1hash.com og dette gratis online-hash-konverteringsværktøj.

Visse eksperter advarer dog imod at anvende sådanne online-konverteringsværktøjer.

Men vær forsigtig
Dave Pack er chef hos LogRhythm, der arbejder med logning og it-sikkerhed.

Han påpeger, at flere websites, der tilbyder online-hash-konvertering, gemmer logninger af alle de hash-værdier, der udregnes.

Derfor kan det ikke anbefales, at man bruger sådanne værktøjer, hvis ens LinkedIn-kodeord også bruges som login på andre websites.

En anden måde at udregne en hash-værdi på og samtidig undgå at bruge et konverteringsværktøj er at bruge en kommandolinje-fortolker, der automatisk opretter hash-værdien og søger efter den i datasættet. Sådanne kommandoer er specifikke for hvert styresystem.

For brugere af et online-konverteringsværktøj er næste skridt dog at downloade sættet af hashede kodeord.

Datasættet er tilgængeligt fra adskillige websites som for eksempel MediaFire.

Når filen er downloadet, søger du blot i teksten efter kodeordet i SHA-1-formatet.

Læs også:

LinkedIn: Ja, dit password er måske blevet stjålet.

Eksperter: Skift password på LinkedIn NU.


Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Efter 24 år valgte Niels Elbek at fratræde posten som topchef i Elbek & Vejrup: Se forklaringen her
Gennem 24 år har Niels Elbek stået i spidsen for it-selskabet Elbek & Vejrup, som han har stiftet sammen med Lars Vejrup. Selskabet har kunne fremvise tocifrede vækstrater de seneste mange år, men alligevel takker topchefen nu af - se her hvorfor.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.