Sådan: Gør dit trådløse netværk mere gæstevenligt

Træt af at oplyse brugernavn og password til dit trådløse netværk, når du har gæster på besøg? Imponer dem i stedet med dette trick.

Sådan: Gør dit trådløse netværk mere gæstevenligt

QR-koder har fået lidt af en renæssance, efter at kodesystemet blev udviklet i Japan i 90'erne for at kunne scanne koder med større informationskapacitet end traditionelle stregkoder. Derudover skulle læsningen gå stærkt.

Kodernes evne til at lagre mere information - såvel som udbredelsen af smartphones, der kan scanne og "tyde" dem - har betydet, at koderne er blevet populære til markedsføring. Det er særligt udbredt, at annoncer og andet trykt reklamemateriale er udstyret med QR-koder.

Wi-Fi-adgang som QR-kode

I dag indeholder de fleste QR-koder en webadresse, men de kan indeholde meget andet end det. Du kan blandt andet gemme oplysninger om dit trådløse netværk i QR-kode-format, så det bliver enkelt og automatiseret for dine gæster at få adgang.

Til større arrangementer er det oplagt at printe QR-koden og dele den ud. Gæsterne skal bare have en QR-kodelæser på smartphonen for at koble sig på dit Wi-Fi.

Den gratis netbaserede QR-kodegenerator Zxing Projects er i stand til at gøre netop dette. Du kan hente generatoren her.

Sådan gør du

Start din browser og peg adressen ind på kodegeneratorens webside som nævnt herover. Klik på den øverste drop down-menu foran 'Contents' og vælg "Wifi network'. Siden vil nu blive opdateret med et nyt skema med tomme tekstfelter.

Udfyld herefter de forskellige tekstfelter relateret til SSID, Password og Network Type.

Ønsker du større eller mindre QR-kode, kan du justere den efterfølgende eller vælge en af størrelserne under drop down-menuen Barcode size.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.