Brug "hemmelige" koder til at søge på Google

Søgefeltet på Google er en langt mere avanceret legeplads, end man umiddelbart skulle tro. Her er en række finter, så du kan søge hurtigere, mere præcist og få bonus-viden.

Googles søgeside er efterhånden blevet meget stilren, og den direkte adgang til de avancerede indstillinger er snittet væk.

Det er dog stadig muligt at finde frem til den avancerede søgning, hvis du kender Google.dk/advanced_search, men hvorfor lærer du ikke bare nogle nemme trick, som du kan bruge direkte i søgefeltet.

Vi har samlet en lille håndfuld af de smarteste måder at søge på i Google, og vi afslører, hvad søgefeltet også kan bruges til.

1. Gåseøjne

En af de mest simple finter på Google er at bruge gåseøjne omkring en sætning eller et par ord. Det kunne eksempelvis være:
"Samsung Galaxy S III"

Dermed søger Google udelukkende på indhold, hvor hele sætningen optræder. Det giver større sandsynlighed for at finde lige præcis det, du søger.

Du kan naturligvis tilføje flere ord med gåseøjne til søgningen som "S Voice", hvis du er særlig interesseret i at læse noget om Samsungs nye telefon og den nye tale-genkendelsesfunktion.

2. Fjern det overflødige

Det er også muligt at få Google til at undlade at søge på bestemte ting. Det kræver blot, du sætter minustegnet - foran ordet eller sætningen. Det kunne eksempelvis være:
Sony -tablet

Hvis du er interesseret i indhold, der handler om Sony, men ikke om elektronikgigantens tablet.

3. Søg på bestemt side

En rigtig smart finte er at søge på en specifik webside og udelukke andre. Det gøres eksempelvis sådan her:
site:pcworld.dk "HTC One X"

Dermed vil du få alt indhold på pcworld.dk, der handler om HTC's nye telefon.

4. Adgang til død hjemmeside

Hvis en hjemmeside er nede, kan du alligevel få adgang til den - eller rettere en gemt udgave. Det kræver blot, at du skriver sådan her i søgefeltet:
cached:www.pcworld.dk

Herefter vil Google indlæse en gemt version fra seneste gang, søgemaskinen indekserede siden.

5. Find den rette filtype

Du kan desuden bede Google om kun at gå på jagt efter bestemte filer. Det er ret simpelt, da du blot skal tilføje filetype til din søgning. Det kunne eksempelvis være:
"Photoshop" filetype:pdf

Herefter får du søgeresultater med PDF'er, der handler om Photoshop, og mange af dem er guider. Du kan naturligvis også vælge at bruge doc (Word) eller xls (Excel).

Bonus i søgefeltet

Normalt bruges søgefeltet i Google til at lede efter noget på nettet, men faktisk kan det også bruges som lommeregner, valutaomregner og vise vejrudsigten.

Når det gælder om at regne den rigtigt ud, skal du eksempelvis blot skrive sådan her:
120*30-500+22

Valutaomregneren aktiveres ved at bruge forskellige forkortelser for landes valuta. Her er det amerikanske dollar til danske kroner.
100 USD to DKK

Hvis du vil have vist vejret og den kommende vejrudsigt for en bestemt by, behøver du ikke lægge vejen forbi DMI.dk. Du behøver blot at skrive sådan her i søgefeltet:
Vejret København
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere