Brug "hemmelige" koder til at søge på Google

Søgefeltet på Google er en langt mere avanceret legeplads, end man umiddelbart skulle tro. Her er en række finter, så du kan søge hurtigere, mere præcist og få bonus-viden.

Googles søgeside er efterhånden blevet meget stilren, og den direkte adgang til de avancerede indstillinger er snittet væk.

Det er dog stadig muligt at finde frem til den avancerede søgning, hvis du kender Google.dk/advanced_search, men hvorfor lærer du ikke bare nogle nemme trick, som du kan bruge direkte i søgefeltet.

Vi har samlet en lille håndfuld af de smarteste måder at søge på i Google, og vi afslører, hvad søgefeltet også kan bruges til.

1. Gåseøjne

En af de mest simple finter på Google er at bruge gåseøjne omkring en sætning eller et par ord. Det kunne eksempelvis være:
"Samsung Galaxy S III"

Dermed søger Google udelukkende på indhold, hvor hele sætningen optræder. Det giver større sandsynlighed for at finde lige præcis det, du søger.

Du kan naturligvis tilføje flere ord med gåseøjne til søgningen som "S Voice", hvis du er særlig interesseret i at læse noget om Samsungs nye telefon og den nye tale-genkendelsesfunktion.

2. Fjern det overflødige

Det er også muligt at få Google til at undlade at søge på bestemte ting. Det kræver blot, du sætter minustegnet - foran ordet eller sætningen. Det kunne eksempelvis være:
Sony -tablet

Hvis du er interesseret i indhold, der handler om Sony, men ikke om elektronikgigantens tablet.

3. Søg på bestemt side

En rigtig smart finte er at søge på en specifik webside og udelukke andre. Det gøres eksempelvis sådan her:
site:pcworld.dk "HTC One X"

Dermed vil du få alt indhold på pcworld.dk, der handler om HTC's nye telefon.

4. Adgang til død hjemmeside

Hvis en hjemmeside er nede, kan du alligevel få adgang til den - eller rettere en gemt udgave. Det kræver blot, at du skriver sådan her i søgefeltet:
cached:www.pcworld.dk

Herefter vil Google indlæse en gemt version fra seneste gang, søgemaskinen indekserede siden.

5. Find den rette filtype

Du kan desuden bede Google om kun at gå på jagt efter bestemte filer. Det er ret simpelt, da du blot skal tilføje filetype til din søgning. Det kunne eksempelvis være:
"Photoshop" filetype:pdf

Herefter får du søgeresultater med PDF'er, der handler om Photoshop, og mange af dem er guider. Du kan naturligvis også vælge at bruge doc (Word) eller xls (Excel).

Bonus i søgefeltet

Normalt bruges søgefeltet i Google til at lede efter noget på nettet, men faktisk kan det også bruges som lommeregner, valutaomregner og vise vejrudsigten.

Når det gælder om at regne den rigtigt ud, skal du eksempelvis blot skrive sådan her:
120*30-500+22

Valutaomregneren aktiveres ved at bruge forskellige forkortelser for landes valuta. Her er det amerikanske dollar til danske kroner.
100 USD to DKK

Hvis du vil have vist vejret og den kommende vejrudsigt for en bestemt by, behøver du ikke lægge vejen forbi DMI.dk. Du behøver blot at skrive sådan her i søgefeltet:
Vejret København




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere