Test: HTC One S er en superslank Android-mobil

HTC One S lægger sig tæt op ad topmodellen One X og har mange af de samme funktioner. Men er lillebror-mobilen egentlig et bedre køb? Vi har testet den frække telefon fra HTC.

Test: HTC One S er en superslank Android-mobil

Anmeldelse: HTC One S blev lanceret samtidig med One X, som vi tidligere har anmeldt.

S-modellen er mindre fysisk, og skærmen er 4,3 tommer i forhold til storebroderens 4,7 tommer.

Men ellers minder de to modeller umiddelbart rigtig meget om hinanden, og derfor er det let at blive i tvivl om, hvilken telefon man skal vælge, hvis det skal være en af de nye fra HTC.

De er begge mobiler udstyret med styresystemet Android i den aktuelt nyeste version, 4.0, og de har naturligvis begge HTC's meget karakteristiske Sense-brugerflade, der især er kendetegnet ved sit store ur på hjemmeskærmen.

Designmæssigt er knapper og porte placeret på samme måde, mens indsætningen af simkort er lidt anderledes på HTC One S.

Her kan et lille stykke af bagbeklædningen tages af, og der er plads til et micro simkort.

Hvis du ikke allerede har et micro simkort, skal du derfor bestille et hos din teleudbyder eller selv klippe dit nuværende kort til.

Gem på nettet

Ligesom med storebroren er det slut med adgang til batteri på bagsiden af telefonen, og muligheden for at udvide med Micro SD-kort er heller ikke til stede.

Telefonen er kun udstyret med 16 gigabyte hukommelse, men Android og HTC Sense æder fra fødslen en sjat, og derfor er der kun cirka 10 gigabyte tilbage til dine videoer og billeder.

Det er dog ikke så stort et problem, da HTC har indgået en alliance med lagertjenesten Dropbox, og derfor får du 25 gigabyte gratis onlineplads.

Det gælder i to år.

HTC One S kan sættes op til automatisk at sende billeder og videoer fra telefonen til Dropbox, og dermed er du sikker på at have backup af dine optagelser.

Integrationen er ganske fornuftig, og det er også muligt at benytte manuel videresendelse til Dropbox, hvis du ikke bryder dig om den automatiske fremgangsmåde.

Det er ikke størrelsen...

Med sin 4,3 tommer skærm med en opløsning på 540 gange 960 pixel er HTC One S noget nemmere at jonglere med end One X, og især for personer med små hænder vil det være interessant.

Mens det med 4,7 tommer kræver en akrobatisk tommelfinger at nå helt ud i hjørnet af skærmen på One X, er det meget nemmere med One S.

Skærmen er baseret på teknologien Super Amoled, som Samsung også tidligere har brugt til sine modeller. Storebror HTC One X bruger Super LCD.

Umiddelbart er det svært at se den store forskel, men kontrasten er måske lidt mere markant på One S.

I hvert fald er tekst på eksempelvis websider noget mere sort og en lille smule mere gnidret.

Der er dog intet alvorligt at udsætte på skærmen, og det er rart at se, at HTC har taget sig sammen på dette område.

Sidste års modeller fra den taiwanske mobilproducent var udstyret med noget tamme, betongrå skærme, men i år er der virkelig sket forbedringer med One S og One X.

Du skal kun købe hvis...

Generelt har der ikke været det store knas med HTC One S, der er nem at gå til.

Den bærer naturligvis præg af brugergrænsefladen HTC Sense, som taiwanerne har lagt ned over Android. 

Nogle elsker det, andre hader det, men det fungerer egentlig udmærket, og HTC har i den nyeste version forsøgt at gøre det lidt nemmere at finde rundt i menusystemet. 

Der er ingen hak, når der bladres rundt på telefonen, som er udstyret med en dual core processor.

Storebror HTC One X har en quadcore, men i testperioden kunne vi - når det gjaldt daglig brug - ikke mærke den store hastighedsforskel på de to telefoner. 

Modellen med quadcore er dog alligevel overlegen, hvis du er til krævende mobilspil med avanceret grafik, og samtidig er telefonen lidt mere fremtidssikret.

Den vil formentlig ikke føles sløv om et år eller to, og den har musklerne til at afvikle mere ressourcekrævende apps og spil, som vi højest sandsynlig kommer til at se flere af. 

Browseren går ned igen og igen

Hvis vi skal sætte fingeren på et af de ømme punkter på HTC One S, så er det browseren. Den gik ned flere gange i løbet af testperioden - og stort set dagligt. 

Det var ikke værre, end at den blot kunne startes op igen, men det er irriterende, at HTC (og Google) ikke kan levere en lidt bedre brugeroplevelse.

Vi oplevede i øvrigt samme problem med HTC One X

Du kan naturligvis installere en anden browser, hvis du slet ikke kan holde det ud, men mon ikke problemet rettes i en softwareopdatering. 

Anden ting, der kan genere, er den manglende foto-knap. HTC One S er udstyret med et fornuftigt otte megapixel kamera, der betjenes via skærmen.

Det er ikke superintuitivt, og vi havde foretrukket en fysisk knap til snapshots. HTC er dog ikke alene om at undlade denne funktion, og på Samsung Galaxy S III får du heller ikke nogen dedikeret fotoknap. Det er ærgerligt. 

HTC Ons S skal dog have ros for, at den - ligesom storebror - er i stand til at skyde lange billedserier, hvor mobilen klikker som en AK47.

Du får dermed en lang række billeder, hvor du kan vælge det bedste og slette alle de dårlige. Det er godt tænkt, og en smart metode til at fange det helt rigtige øjeblik. 

Storebror eller lillebror?

Hvem er bedst? HTC One S eller One X? Vi er ikke et sekund i tvivl om at pege på One X. I øjeblikket er der kun fire hundrede kroners forskel mellem de to, og derfor er storebror et langt bedre køb end HTC One S. 

Lillebror er egentlig udmærket, men har mindre heftige specifikationer.

Du må undvære quadcore og nøjes med dualcore. Skærmopløsningen er ikke i HD, men 540 gange 960 pixel.

Hukommelsen er 16 gigabyte mod HTC One X's 32 gigabyte. 

Den er altså svagere på flere områder, og du får dermed langt mere for pengene med HTC One X. 

Spørgsmålet er bare, om du har lyst til at jonglere rundt med den noget større telefon på 4,7 tommer.

Hvis ikke, så er HTC One S et fornuftigt valg, og det vil især for nuværende HTC-brugere være et stort fremskridt i forhold til sidste års noget halvfesne modeller fra den taiwanske mobilproducent. 

Godt gået, HTC. Det er rart at se, at taiwanerne har pakket leverpostejsmodellerne væk og nu har fundet sine gourmet-telefoner frem. 

HTC One S ender på karakteren fire ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere