Gratis program gør dig til en bedre fotograf

Har du styr på, hvordan lys påvirker dine fotos? Med et gratis program på nettet kan du eksperimentere og blive klogere på at tage flotte portrætter. Prøv selv her.

Fotografi betyder at male med lys, og for at blive en god fotograf er du nødt til at kontrollere lyset - især hvis du vil tage flotte portrætter.

Det kan være svært at lære og kræver godt med træning, men heldigvis er der massevis af hjælp at hente på nettet.

Hvis du hurtigt og nemt vil lære om lyssætning, er det værd at lægge vejen forbi Virtual Lighting Studio, der lader dig eksperimentere med flere forskellige lysskilder og opsætninger.

Som navnet antyder, fungerer det som et virtuelt studie, hvor en mandlig model med vanvittigt opspilede øjne står klar til at blive foreviget.

Du kan tilføje op til seks forskellige lyskilder og placere dem rundt om dit motiv.

Det er muligt at vælge, om de skal stå højt eller lavt, og du kan justere, hvor meget power de skal give.

Lyskilderne kan blandt andet være en almindelig flash eller en softbox, der blødgør det hårde blitzlys.

Programmet er gratis at bruge, og det kører direkte i browseren.

Virtual Lighting Studio vil især appellere til fotografer, der er vant til at bruge eksterne flash, men nybegyndere kan også være med alligevel.

Det er nemlig muligt at vælge at arbejde med en meget simpel lyssætning, og det giver i bogstaveligste forstand hurtigt et billede af, hvordan en blitz i forskellige vinkler og højder påvirker modellens ansigt.

Virtual Lighting Studio er naturligvis langt fra det eneste sted på nettet, hvor du kan lære at tage bedre billeder.

Vi har blandt andet tidligere omtalt Camera Sim, der viser, hvordan du tager kontrol over de mest basale indstillinger på dit kamera som blænde, lukkerhastighed, eksponering og ISO.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.