Test: Mobil med Ferrari-design - og en Trabant-motor

Motorola har begået endnu en smartphone med lækkert design og potentiale til at være blandt de bedste. Men den når ikke i mål. Se her hvorfor.

Det lækre ydre med den slappe indmad

Motorola gjorde for alvor comeback på mobilmarkedet i efteråret med relanceringen af legendariske Razr i smartphone-udgave.

Nu har den Google-ejede producent spyttet en ny smartphone på markedet: Motoluxe.

Motoluxe er en prisvenlig smartphone, der er rettet mod den ikke så krævende forbruger. Det formål tjener den til fulde, men så heller ikke mere.

Endelig fri for plast!

Som udgangspunkt kan Motoluxe virke anonym og udtryksløs i designet, ikke mindst på billeder. Men når du får den i hånden, besvarer designet faktisk mange af de bønner, vi tidligere har haft til karosseriet på Android-smartphones.

Størrelsesmæssigt er den på størrelse med en iPhone, dog med større skærm. Den er dermed stor nok, men ikke så stor, at du får problemer med at betjene den med én hånd.

Derudover er vi med Motoluxe endelig fri for billigt udseende plast på bagsiden. Klappen ind til batteri og simkort er her i metal, og hele bagsiden er belagt med gummi, der sikrer dig mod, at Motoluxe glider ud af hånden på dig.

I det hele taget virker Motoluxe stilfuld og lækker i designet.

Slap i indmaden

Kræfterne inde i Motoluxe afslører, at der er tale om en gennemsnitsmobil til den ikke så krævende bruger. Hvor konkurrenterne er begyndt at snakke om quad core-processorer, opererer Motoluxe med en single core-processor med en motorkraft på 800 Mhz.

Det gør, at telefonen føles lidt langsom i optrækket, og er du typen, der elsker at spille lidt tungere spil på din telefon, kan vi allerede her afsløre for dig, at Motoluxe ikke er din nye telefon.

De manglende hestekræfter gør desværre også, at telefonen hurtigt bliver varm og dermed langsommere. Dette sker både ved spil og almindelig surf i browseren.

Den bliver faktisk også bliver varm af at ligge i lommen. Har du telefonen liggende i bukselommen et stykke tid, er den allerede varm og langsom, når du tager den frem.

Det er rigtig ærgerligt.

Og varmen er desværre ikke den eneste kedelige oplevelse, vi har haft i selskab med Motoluxe. Flere gange har telefonen genstartet sig selv uden grund - både mens vi brugte den, men også fuldstændig uden at blive rørt.

Gentagne gange har vi desuden oplevet, at telefonen pludselig ikke ville kendes ved Wi-Fi-netværket. En manuel genstart af telefonen var her nødvendig.

Måske Android 4.0?

Tvivl om opdatering

Rigtig mange Android-brugere står netop nu mellem to stole - Gingerbread-stolen og Ice Cream Sandwich-stolen, med andre ord nyeste og næstnyeste version af Android-styresystemet.

Enkelte nye Android-telefoner er født med den nyeste version, mens flere nyere modeller kan opdateres til det nye system.

Motoluxe er født med Gingerbread-versionen, og Motorola har endnu ikke officielt taget stilling til, om den vil kunne opdateres til den nyeste version af Android.

Lidt sløje billeder

Motoluxe er udstyret med et kamera på otte megapixel. Det er for så vidt meget godt, men det kan vise sig at være mere end almindeligt svært at tage gode billeder med telefonen, hvis du ikke er i dit rolige hjørne og udenfor i solskinsvejr.

Det er ikke nødvendigvis selve kameraet, den er gal med. Det kan meget vel tænkes, at der blot ikke er brugt mange ressourcer på billedstabiliseringssoftware og lignende inden i dyret.

Til gengæld er fysikken omkring kameraet i orden. Der er en fysisk kameraknap på siden af telefonen, hvilket gør det nemt og hurtigt at komme til kameraet, hvis stjernemotivet pludselig dukker op.

Dommen

Motoluxe er en blandet oplevelse. Efter at have læst specifikationerne på forhånd skruer vi automatisk ned for forventningerne, da det er helt klart, at der er tale om en gennemsnitstelefon og ikke en topmodel.

Men designet er imponerende gennemført i sin enkelhed. Telefonens fysik er ganske enkelt lækker og lige i øjet, den er unisex, og den er tilpas neutral uden at blive kedelig.

Er du en ikke-krævende smartphone-bruger, der ikke spiller spil, ikke lægger stor vægt på kameraet og generelt ikke forventer lynhurtig performance fra din smartphone, er Motoluxe lige en telefon for dig.

Men findes denne smartphone-bruger i dag? Selv en førstegangs-smartphone-ejer vil sandsynligvis hurtigt blive grebet af det nye, smarte univers, og så sætter Motoluxe altså nogle begrænsninger for udfoldelserne.

Nøj, hvor ville det være fedt, hvis vi kunne putte en topmodel ind i Motoluxes ydre.

Men det kan vi ikke. Og det er trist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere