Forkæl din pc og giv den fuld turbo

Er du ved at falde i søvn, når der skal overføres filer til og fra din pc? Så skal du give din computer et koffein-chok og udnytte USB 3.0 Se her hvordan.

Er du træt af langsomme filoverførsler?

Løsningen hedder USB 3.0, og hvis du ikke allerede kender teknologien, snyder du dig selv.

De fleste nye computere er udstyret med USB 3.0-porte, og det vil være en stor fejl ikke at gøre mere brug af dem.

Umiddelbart ligner USB 3.0-porte de traditionelle USB 2.0-porte til forveksling, men hvis du kigger godt efter, så er dele af porten farvet blå, eller der optræder et logo som det her.

Den store forskel med USB 3.0 er hastigheden, som sparkes mærkbart i vejret, når der skal overføres filer til og fra computeren.

Teknologien USB 3.0 er bagudkompatibel, og derfor kan du uden problemer bruge alt dit gamle USB-grej med en USB 3.0-port.

Måske har du allerede gjort det med din nye computer uden at være klar over, at porten faktisk var i stand til at hive data ind og ud i ekspresfart.

Så megen tid sparer du

Vi satte os for at teste, hvor meget tid der kan spares ved at skifte til USB 3.0. Til det formål brugte vi USB-nøglen Kingston DataTraveler Elite 3.0 med plads til 64 gigabyte data og ultrabook'en HP Folio 13.

Vi fyldte USB-nøglen med en stor blanding af fotos samt MP3- og videofiler. Samlet set var der 420 filer, og de fyldte 3,3 gigabyte.

Folio 13 er udstyret med to USB-porte, men kun den ene er kompatibel med USB 3.0. Vi testede begge porte med Kingston DataTraveler for at se den umiddelbare forskel.

Når det gælder overførselshastighed fra USB-nøglen til computeren via USB 2.0, tog det to minutter rent (27,5 megabyte i sekundet).

Mens det via USB 3.0-porten blot tog 51 sekunder (64,7 megabyte i sekundet).

Der er også hastighed at spare på at gemme filer. Vi flyttede de 3,3 gigabyte data fra computeren tilbage til USB-nøglen via USB 2.0-porten. Det tog 2 minutter og 56 sekunder
(18,8 megabyte i sekundet).

Da vi i stedet brugte samme metode med USB 3.0-porten, tog det kun 1 minut og 56 sekunder (28,5 megabyte i sekundet).

Det skal dog siges, at Kingston Datatraveler er en rigtig hurtig USB-nøgle - også når det gælder USB 2.0. Derfor fandt vi en ældre otte gigabyte USB-nøgle fra SanDisk frem, der naturligvis kun virker med den forrige USB-standard.

Når vi overførte de 3,3 gigabyte filer fra USB-nøglen, tog det 3 minutter og 42 sekunder (14,9 megabyte i sekundet)

Mens det tog vanvittige 22 minutter og syv sekunder at flytte samme mængde data fra computeren til USB-nøglen (2,5 megabyte i sekundet).

Kig dig godt for

Hvis hastighed er vigtig for dig, er det klart værd at overveje at skifte til USB 3.0-udstyr. Hvis din computer ikke allerede understøtter teknologien, er det muligt at opgradere både stationære og bærbare pc'er.

Selv om USB 3.0 byder på væsentlige hastighedsforbedringer, skal du stadig kigge dig for, når du skal købe nyt udstyr.

Eksempelvis er USB 3.0-nøgler fortsat udstyret med noget tungere prisskilte sammenlignet med USB 2.0.

Ud over USB-nøgler er det blandt andet muligt at få fingre i USB-harddiske og kortlæsere, der understøtter USB 3.0.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere