Forkæl din pc og giv den fuld turbo

Er du ved at falde i søvn, når der skal overføres filer til og fra din pc? Så skal du give din computer et koffein-chok og udnytte USB 3.0 Se her hvordan.

Er du træt af langsomme filoverførsler?

Løsningen hedder USB 3.0, og hvis du ikke allerede kender teknologien, snyder du dig selv.

De fleste nye computere er udstyret med USB 3.0-porte, og det vil være en stor fejl ikke at gøre mere brug af dem.

Umiddelbart ligner USB 3.0-porte de traditionelle USB 2.0-porte til forveksling, men hvis du kigger godt efter, så er dele af porten farvet blå, eller der optræder et logo som det her.

Den store forskel med USB 3.0 er hastigheden, som sparkes mærkbart i vejret, når der skal overføres filer til og fra computeren.

Teknologien USB 3.0 er bagudkompatibel, og derfor kan du uden problemer bruge alt dit gamle USB-grej med en USB 3.0-port.

Måske har du allerede gjort det med din nye computer uden at være klar over, at porten faktisk var i stand til at hive data ind og ud i ekspresfart.

Så megen tid sparer du

Vi satte os for at teste, hvor meget tid der kan spares ved at skifte til USB 3.0. Til det formål brugte vi USB-nøglen Kingston DataTraveler Elite 3.0 med plads til 64 gigabyte data og ultrabook'en HP Folio 13.

Vi fyldte USB-nøglen med en stor blanding af fotos samt MP3- og videofiler. Samlet set var der 420 filer, og de fyldte 3,3 gigabyte.

Folio 13 er udstyret med to USB-porte, men kun den ene er kompatibel med USB 3.0. Vi testede begge porte med Kingston DataTraveler for at se den umiddelbare forskel.

Når det gælder overførselshastighed fra USB-nøglen til computeren via USB 2.0, tog det to minutter rent (27,5 megabyte i sekundet).

Mens det via USB 3.0-porten blot tog 51 sekunder (64,7 megabyte i sekundet).

Der er også hastighed at spare på at gemme filer. Vi flyttede de 3,3 gigabyte data fra computeren tilbage til USB-nøglen via USB 2.0-porten. Det tog 2 minutter og 56 sekunder
(18,8 megabyte i sekundet).

Da vi i stedet brugte samme metode med USB 3.0-porten, tog det kun 1 minut og 56 sekunder (28,5 megabyte i sekundet).

Det skal dog siges, at Kingston Datatraveler er en rigtig hurtig USB-nøgle - også når det gælder USB 2.0. Derfor fandt vi en ældre otte gigabyte USB-nøgle fra SanDisk frem, der naturligvis kun virker med den forrige USB-standard.

Når vi overførte de 3,3 gigabyte filer fra USB-nøglen, tog det 3 minutter og 42 sekunder (14,9 megabyte i sekundet)

Mens det tog vanvittige 22 minutter og syv sekunder at flytte samme mængde data fra computeren til USB-nøglen (2,5 megabyte i sekundet).

Kig dig godt for

Hvis hastighed er vigtig for dig, er det klart værd at overveje at skifte til USB 3.0-udstyr. Hvis din computer ikke allerede understøtter teknologien, er det muligt at opgradere både stationære og bærbare pc'er.

Selv om USB 3.0 byder på væsentlige hastighedsforbedringer, skal du stadig kigge dig for, når du skal købe nyt udstyr.

Eksempelvis er USB 3.0-nøgler fortsat udstyret med noget tungere prisskilte sammenlignet med USB 2.0.

Ud over USB-nøgler er det blandt andet muligt at få fingre i USB-harddiske og kortlæsere, der understøtter USB 3.0.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere