Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apple trækker i land om pc-virus på Mac

Apple har i al stilhed fjernet sit tidligere postulat om, at en Mac ikke bliver ramt af virus.

Computerworld News Service: Apple trækker i land og fjerner en påstand fra sit website om, at Mac-computere ikke får pc-virusser.

It-sikkerhedsfirmaet Sophos fremhæver denne ændring på Apples webside Derfor vil du elske en Mac.

Ifølge sikkerhedsselskaber er Apples tidligere påstand om, at Mac OS X ikke får pc-virusser, nu erstattet af udsagnet: "Den er bygget til at være sikker."

Tidligere stod der på desuden på Apple-websiden:

"Den får ingen pc-virus. En Mac er ikke udsat for de tusindvis af vira, der plager Windows-baserede computere. Det skyldes det indbyggede forsvar i Mac OS X, der beskytter dig, uden at du behøver at gøre noget."

Bygget til at være sikker

Nu står der på denne samme webside i stedet:

"Den er bygget til at være sikker. Sikkerhed. Indbygget som standard. OS X er designet med effektive, avancerede teknologier, der sikrer, at du ikke henter ondsindet software til din Mac uden at vide det."

Klikker man på Læs mere-linket, kan man dog på det danske website i hvert fald indtil videre stadig finde de gamle formuleringer om ingen pc-virus.

Graham Cluley fra Sophos skriver:

"Apple har tydeligvis besluttet, at det ikke er alt for overbevisende at påpege malware-problemets omfang på Windows, hvis man ikke samtidig står ved, at der også eksisterer malware på Mac."

Flere trusler

Cluley bemærker, at trojaneren Flash tidligere i år inficerede over 600.000 Macs på verdensplan. Kort tid derefter dukkede en ny trussel op ved navn SabPub.

Mange så dette som en brat opvågning til det faktum, at Macs i princippet er lige så sårbare overfor malware som pc'er.

Måske denne situation også gjorde Apple opmærksom på, at Mac-brugerne ikke føler sig lige så sikre som for et år siden.

Nu hvor problemet med malware på Mac er ved at blive større og får større mediedækning, ser det ud til, at Apple har besluttet at ændre sine tidligere påstande om sikkerhed, da de kan udlægges som vildledende.

En ud af 36 Macs med Sophos' gratis antivirussoftware installeret har været inficeret med malware specifikt rettet med Mac OS X, viser en nylig opgørelse fra sikkerhedsleverandøren, hvilket fremhæver, at der er et reelt problem.

Læs også:

Så stor en del af Mac-computerne er ramt af malware.

Derfor gider Mac-brugerne ikke sikkerhedssoftware.

Dette Mac-styresystem rammes hårdest af malware.

Salget af antivirus til Mac buldrer afsted efter angreb.

10 gode råd til at sikre din Mac mod farlig trojaner.

Din Mac-computer misbruges måske i enormt botnet.

Apple bør lære it-sikkerhed af Microsoft.

Java-fejl udnyttes igen i nyt angreb mod Mac[.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere