Analytiker: Teleselskaberne tjener tykt på roaming

Teleselskabernes roaming-indtægter har altid været en velbevaret hemmelighed. Læs her, hvad en analytiker gætter på, de tjener.

Læs også:
Advarsel til ferien: Roaming-bombe lurer uden for EU


Derfor skal du betale kassen for roaming på din ferie

Trods telebranchens gentagne løfter om at forbedre branchens blakkede ry, vil der også denne sommer være en lang række danskere, der vender hjem fra ferie, kaster et blik på telefonregningen og føler sig godt og grundigt snydt.

For trods telebranchens mange intentioner om at forbedre branchens image, er uigennemsigtige roaming-priser stadig et stort problem for forbrugerne.

Og selv om EU for nylig sænkede roaming-loftet i medlemslandene, går tendensen i den modsatte retning uden for EU's grænser.

Men at roaming-monsteret ikke så let lader sig udrydde, er der en god forklaring på.

For det er bestemt ikke småpenge, teleselskaberne hiver hjem, når uopmærksomme kunder for eksempel glemmer at slå dataroaming fra under sydens sol.

Teleselskaberne selv er ikke meget for at løfte sløret for deres roaming-indtægter.

"Roaming udgør en mindre del af den samlede mobilomsætning," skriver TDC's kommunikationsrådgiver Povl Rasmussen i et svar til Computerworld.

Konkurrenten Telia vil slet ikke kommentere selskabets roamingindtjening.

Det gør til gengæld teleanalytiker Torben Rune fra konsulentfirmaet Netplan.

"På verdensplan er mit gæt, at det er omkring 50 procent af teleoperatørernes trafik-indtjening, der er baseret på turister, som bliver flået. Det er i den grad et usundt system," lyder det fra Torben Rune, der tilføjer, at han godt er klar over, at tallene er kontroversielle.

"Jeg er mere usikker på Danmark. Men jeg gætter på, at tallet for nogle operatører er op til 40 procent."

At tallet muligvis er mindre for de danske operatører, forklarer han med, at der er flere danskere, der rejser ud i verden end omvendt. Det er med andre ord udenlandske operatører, der tjener på de danske turister, mens danske operatørers roaming-indtægt kommer fra de udenlandske turister i Danmark.

"Teleoperatørerne flår med andre ord hinandens kunder," lyder det fra Torben Rune.

Læs også: 
Advarsel til ferien: Roaming-bombe lurer uden for EU


Derfor skal du betale kassen for roaming på din ferie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.