Artikel top billede

Analytiker: Teleselskaberne tjener tykt på roaming

Teleselskabernes roaming-indtægter har altid været en velbevaret hemmelighed. Læs her, hvad en analytiker gætter på, de tjener.

Læs også:
Advarsel til ferien: Roaming-bombe lurer uden for EU

Derfor skal du betale kassen for roaming på din ferie

Trods telebranchens gentagne løfter om at forbedre branchens blakkede ry, vil der også denne sommer være en lang række danskere, der vender hjem fra ferie, kaster et blik på telefonregningen og føler sig godt og grundigt snydt.

For trods telebranchens mange intentioner om at forbedre branchens image, er uigennemsigtige roaming-priser stadig et stort problem for forbrugerne.

Og selv om EU for nylig sænkede roaming-loftet i medlemslandene, går tendensen i den modsatte retning uden for EU's grænser.

Men at roaming-monsteret ikke så let lader sig udrydde, er der en god forklaring på.

For det er bestemt ikke småpenge, teleselskaberne hiver hjem, når uopmærksomme kunder for eksempel glemmer at slå dataroaming fra under sydens sol.

Teleselskaberne selv er ikke meget for at løfte sløret for deres roaming-indtægter.

"Roaming udgør en mindre del af den samlede mobilomsætning," skriver TDC's kommunikationsrådgiver Povl Rasmussen i et svar til Computerworld.

Konkurrenten Telia vil slet ikke kommentere selskabets roamingindtjening.

Det gør til gengæld teleanalytiker Torben Rune fra konsulentfirmaet Netplan.

"På verdensplan er mit gæt, at det er omkring 50 procent af teleoperatørernes trafik-indtjening, der er baseret på turister, som bliver flået. Det er i den grad et usundt system," lyder det fra Torben Rune, der tilføjer, at han godt er klar over, at tallene er kontroversielle.

"Jeg er mere usikker på Danmark. Men jeg gætter på, at tallet for nogle operatører er op til 40 procent."

At tallet muligvis er mindre for de danske operatører, forklarer han med, at der er flere danskere, der rejser ud i verden end omvendt. Det er med andre ord udenlandske operatører, der tjener på de danske turister, mens danske operatørers roaming-indtægt kommer fra de udenlandske turister i Danmark.

"Teleoperatørerne flår med andre ord hinandens kunder," lyder det fra Torben Rune.

Læs også: 
Advarsel til ferien: Roaming-bombe lurer uden for EU

Derfor skal du betale kassen for roaming på din ferie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.