Artikel top billede

(Foto: /)

Analytiker: Teleselskaberne tjener tykt på roaming

Teleselskabernes roaming-indtægter har altid været en velbevaret hemmelighed. Læs her, hvad en analytiker gætter på, de tjener.

Læs også:
Advarsel til ferien: Roaming-bombe lurer uden for EU

Derfor skal du betale kassen for roaming på din ferie

Trods telebranchens gentagne løfter om at forbedre branchens blakkede ry, vil der også denne sommer være en lang række danskere, der vender hjem fra ferie, kaster et blik på telefonregningen og føler sig godt og grundigt snydt.

For trods telebranchens mange intentioner om at forbedre branchens image, er uigennemsigtige roaming-priser stadig et stort problem for forbrugerne.

Og selv om EU for nylig sænkede roaming-loftet i medlemslandene, går tendensen i den modsatte retning uden for EU's grænser.

Men at roaming-monsteret ikke så let lader sig udrydde, er der en god forklaring på.

For det er bestemt ikke småpenge, teleselskaberne hiver hjem, når uopmærksomme kunder for eksempel glemmer at slå dataroaming fra under sydens sol.

Teleselskaberne selv er ikke meget for at løfte sløret for deres roaming-indtægter.

"Roaming udgør en mindre del af den samlede mobilomsætning," skriver TDC's kommunikationsrådgiver Povl Rasmussen i et svar til Computerworld.

Konkurrenten Telia vil slet ikke kommentere selskabets roamingindtjening.

Det gør til gengæld teleanalytiker Torben Rune fra konsulentfirmaet Netplan.

"På verdensplan er mit gæt, at det er omkring 50 procent af teleoperatørernes trafik-indtjening, der er baseret på turister, som bliver flået. Det er i den grad et usundt system," lyder det fra Torben Rune, der tilføjer, at han godt er klar over, at tallene er kontroversielle.

"Jeg er mere usikker på Danmark. Men jeg gætter på, at tallet for nogle operatører er op til 40 procent."

At tallet muligvis er mindre for de danske operatører, forklarer han med, at der er flere danskere, der rejser ud i verden end omvendt. Det er med andre ord udenlandske operatører, der tjener på de danske turister, mens danske operatørers roaming-indtægt kommer fra de udenlandske turister i Danmark.

"Teleoperatørerne flår med andre ord hinandens kunder," lyder det fra Torben Rune.

Læs også: 
Advarsel til ferien: Roaming-bombe lurer uden for EU

Derfor skal du betale kassen for roaming på din ferie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere