EU-millioner til dansk IT-forskning

EU giver 70 millioner til et dansk ledet projekt, der skal udstikke rammerne for fremtidens software-infrastruktur. Projektet er et samarbejde mellem 12 universiteter og virksomheder i hele Europa.

Den danske professor og forskningsleder på Århus Universitet, Morten Kyng, skal lede et EU-finansieret projekt, der skal skabe ny åben standard for softwarearkitektur til pervasive computing.

Pervasive computing, indlejrede systemer, handler om, hvordan IT kan bygges ind i alle mulige apparater og genstande.

Projektet løber over de næste fire år, og har et budget på 90 millioner kroner, hvoraf EU betaler de 70 millioner kroner.

Resten af budgettet betales af deltagerne.

- Projektet er udbudt af EU, som gerne vil have et bud på, hvordan man laver en åben software-struktur i fremtiden, fortæller Morten Kyng.

Projektets mål er at fastlægge de principper, som man opbygger programmer efter i fremtiden, så forskellige apparater bedre kan tale sammen.

- Vi tror for eksempel, at vi kan lave en bedre løsning til at flytte sessioner, altså opsætninger og data, fra én computer til mange, og så tilbage igen, siger Morten Kyng.

12 virksomheder og universiteter i Europa deltager i projektet, mellem dem Alexandra Instituttet, Århus Arkitektskole, Siemens laboratorierne i München og universitetet i Lund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere