TDC's nye chef Carsten Dilling vil ikke være med til prisskrige, siger han. Han følger manuskriptet med sin udmelding, mener analytiker.

Derfor er TDC tvunget til at afblæse priskrig

Som dominerende spiller skal TDC prøve at regulere markedet. Og selskabet har slet ingen interesse i en krig på priser.

Læs også: TDC melder sig ud af priskrig: Slut med vilde prisfald

Den, der har mest, kan også tabe mest.

Derfor er TDC's nye direktør Carsten Dillings erklæring om, at TDC under ingen omstændigheder vil deltage i den priskrig, som CBB Mobil og Oister har startet med sine lavpriskampagner, den eneste fornuftige udtalelse at komme med.

Det vurderer Danske Banks teleanalytiker Poul Ernst Jessen.

"TDC-direktøren følger manuskriptet. I ethvert marked med aggressivt prispres med én dominerende spiller og mange små, er det til enhver tid den dominerendes opgave at forsøge at stoppe en priskrig. Uanset om det handler om rugbrød eller telefoni," siger Poul Ernst Jessen.

Det kan de små spillere på telemarkedet så glæde sig over eller lade være, men sagen i en nøddeskal er, at TDC har mere at tabe end de små målt i absolutte kroner, selvom det øjeblikkelige pres er størst på konkurrenterne.

"For eksempel vil TDC med deres 3,1 millioner talekunder tabe mere end de mindre operatører, hvis prisen falder med 20 procent. Derfor er det lettest at sænke prisen markant for den, der har få kunder," lyder logikken fra teleanalytikeren.

Der er en grænse
Samme årsag gælder, når de nye små selskaber melder sig på markedet med lave priser. Det er for dyrt for den store at matche priserne.

Men der er selvfølgelig en grænse for, hvor meget den store spiller vil finde sig i.

"Viser det sig så, at den lille ny får succes med sit produkt og vokser sig større, må det store selskab gøre et eller andet. Ellers taber det kontinuerligt kunder, og så må det gå med. Men de gør det først, når tabet af kunder når en hvis størrelse," siger Poul Ernst Jessen.

I Danmark, hvor alle teleselskaberne har flere brands, vil det typisk ske gennem et af deres mindre brands, netop for at minimere de negative effekter på indtjeningen. I udlandet, hvor brugen af multibrands ikke er så udbredt, er dette sværere, forklarer han.

Når TDC siger, at selskabet ikke vil deltage i en priskrig, er det et signal om, at man er villig til at afgive en hvis markedsandel for at stoppe priskrigen.

Det er umuligt at vurdere, hvor langt TDC vil strække sig, mener Poul Ernst Jessen.

"TDC og deres konkurrenter følger selvfølgelig markedet tæt og følger porteringsanmodningerne fra de andre selskaber, når numrene skal overflyttes. En kæmpevandring mod Oister og CBB, der viser, at priskampagnerne virker, vil få TDC til at reagere, mens de intet drastisk vil foretage sig, hvis bevægelserne er moderate," siger han.

TDC har selvfølgelig en intern ide om, hvor meget marked, de er villige til at opgive.

"Og når den grænse overskrides, så stopper legen, og så vil de kaste M1, Onfone eller UnoTel ud og matche de andre. Men TDC forventer, eller i det mindste håber, at de andre trækker sig fra priskrigen," siger Poul Ernst Jessen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.