Din antivirus snorksover: Blokerer ikke for Java-trussel

Da en farlig sårbarhed i Java i sidste uge blev udnyttet af hackere, var en stor del af 22 testede antivirus-løsninger slet ikke klar til at beskytte brugerne.

Læs også:

Ekstremt farlig sårbarhed i Java udnyttes af hackere

Sådan beskytter du dig imod den nye Java-sårbarhed


Hackere, der udnytter den aktuelle sårbarhed i Java, kan frit smutte forbi størstedelen af antivirus-løsningerne.

Ifølge sikkerhedssiden H Security viser en test, at kun ni ud af 22 testede antivirus-løsninger beskytter brugerne imod denne Java-sårbarhed.

H Security skriver, at man testede to varianter af Java-truslen på Windows XP.

"Kun ni ud af 22 af de testede produkter formåede at blokere imod udnyttelsen i begge varianter (Avast Free, AVG, Avira, ESET, G Data, Kaspersky, PC Tools, Sophos og Symantec)," kan man læse hos H Security.

"12 virus-scannere havde ikke succes (AhnLab, Bitdefender, BullGuard, eScan, F-Secure, Fortinet, GFI-Vipre, Ikarus, McAfee, Panda Cloud Antivirus, Trend Micro og Webroot). Microsofts gratis Security Essentials formåede i det mindste at blokere for den grundliggende variant."

Sikkerhedssiden bemærker dog, at testen er foretaget den 30. august, hvorfor billedet kan se anderledes ud i dag.

Vi kunne dog allerede den 28. august fortælle om den nye sårbarhed, så uanset hvad har hackerne altså i en del tilfælde haft mulighed for at angribe brugernes maskiner.

Oracle har nu udsendt en sikkerhedsopdatering til Java 7, der lapper sårbarheden CVE-2012-4681. Imidlertid har det vist sig, at også denne opdatering indeholder en kritisk sårbarhed.

Når sårbarheder pludselig bliver udnyttet af it-kriminelle, er det ganske afgørende for omfanget af skaderne, hvor hurtigt antivirus-firmaerne får beskyttelsen på plads, samt hvor hurtigt leverandøren af den hullede software, i dette tilfælde Oracle, får udsendt en opdatering.

Læs også:

Ekstremt farlig sårbarhed i Java udnyttes af hackere

Sådan beskytter du dig imod den nye Java-sårbarhed

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
For 20 år siden blev Netcompany stiftet som modsvar til de etablerede it-leverandører: Her er de tre principper bag Netcompanys milliardsucces
Interview Siden 1999, hvor Netcompany blev etableret, har det danske it-selskab haft tre principper for at drive en succesfuld it-virksomhed. "Vi mente i al beskedenhed, at det måtte kunne gøres bedre ved at modernisere måden at bygge it-systemer på," siger Netcompanys direktør André Rogaczewski, der her udlægger den succesformel, der stort set har været den samme i de seneste 20 år.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.