Artikel top billede

Din antivirus snorksover: Blokerer ikke for Java-trussel

Da en farlig sårbarhed i Java i sidste uge blev udnyttet af hackere, var en stor del af 22 testede antivirus-løsninger slet ikke klar til at beskytte brugerne.

Læs også:

Ekstremt farlig sårbarhed i Java udnyttes af hackere

Sådan beskytter du dig imod den nye Java-sårbarhed

Hackere, der udnytter den aktuelle sårbarhed i Java, kan frit smutte forbi størstedelen af antivirus-løsningerne.

Ifølge sikkerhedssiden H Security viser en test, at kun ni ud af 22 testede antivirus-løsninger beskytter brugerne imod denne Java-sårbarhed.

H Security skriver, at man testede to varianter af Java-truslen på Windows XP.

"Kun ni ud af 22 af de testede produkter formåede at blokere imod udnyttelsen i begge varianter (Avast Free, AVG, Avira, ESET, G Data, Kaspersky, PC Tools, Sophos og Symantec)," kan man læse hos H Security.

"12 virus-scannere havde ikke succes (AhnLab, Bitdefender, BullGuard, eScan, F-Secure, Fortinet, GFI-Vipre, Ikarus, McAfee, Panda Cloud Antivirus, Trend Micro og Webroot). Microsofts gratis Security Essentials formåede i det mindste at blokere for den grundliggende variant."

Sikkerhedssiden bemærker dog, at testen er foretaget den 30. august, hvorfor billedet kan se anderledes ud i dag.

Vi kunne dog allerede den 28. august fortælle om den nye sårbarhed, så uanset hvad har hackerne altså i en del tilfælde haft mulighed for at angribe brugernes maskiner.

Oracle har nu udsendt en sikkerhedsopdatering til Java 7, der lapper sårbarheden CVE-2012-4681. Imidlertid har det vist sig, at også denne opdatering indeholder en kritisk sårbarhed.

Når sårbarheder pludselig bliver udnyttet af it-kriminelle, er det ganske afgørende for omfanget af skaderne, hvor hurtigt antivirus-firmaerne får beskyttelsen på plads, samt hvor hurtigt leverandøren af den hullede software, i dette tilfælde Oracle, får udsendt en opdatering.

Læs også:

Ekstremt farlig sårbarhed i Java udnyttes af hackere

Sådan beskytter du dig imod den nye Java-sårbarhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere