Din antivirus snorksover: Blokerer ikke for Java-trussel

Da en farlig sårbarhed i Java i sidste uge blev udnyttet af hackere, var en stor del af 22 testede antivirus-løsninger slet ikke klar til at beskytte brugerne.

Læs også:

Ekstremt farlig sårbarhed i Java udnyttes af hackere

Sådan beskytter du dig imod den nye Java-sårbarhed


Hackere, der udnytter den aktuelle sårbarhed i Java, kan frit smutte forbi størstedelen af antivirus-løsningerne.

Ifølge sikkerhedssiden H Security viser en test, at kun ni ud af 22 testede antivirus-løsninger beskytter brugerne imod denne Java-sårbarhed.

H Security skriver, at man testede to varianter af Java-truslen på Windows XP.

"Kun ni ud af 22 af de testede produkter formåede at blokere imod udnyttelsen i begge varianter (Avast Free, AVG, Avira, ESET, G Data, Kaspersky, PC Tools, Sophos og Symantec)," kan man læse hos H Security.

"12 virus-scannere havde ikke succes (AhnLab, Bitdefender, BullGuard, eScan, F-Secure, Fortinet, GFI-Vipre, Ikarus, McAfee, Panda Cloud Antivirus, Trend Micro og Webroot). Microsofts gratis Security Essentials formåede i det mindste at blokere for den grundliggende variant."

Sikkerhedssiden bemærker dog, at testen er foretaget den 30. august, hvorfor billedet kan se anderledes ud i dag.

Vi kunne dog allerede den 28. august fortælle om den nye sårbarhed, så uanset hvad har hackerne altså i en del tilfælde haft mulighed for at angribe brugernes maskiner.

Oracle har nu udsendt en sikkerhedsopdatering til Java 7, der lapper sårbarheden CVE-2012-4681. Imidlertid har det vist sig, at også denne opdatering indeholder en kritisk sårbarhed.

Når sårbarheder pludselig bliver udnyttet af it-kriminelle, er det ganske afgørende for omfanget af skaderne, hvor hurtigt antivirus-firmaerne får beskyttelsen på plads, samt hvor hurtigt leverandøren af den hullede software, i dette tilfælde Oracle, får udsendt en opdatering.

Læs også:

Ekstremt farlig sårbarhed i Java udnyttes af hackere

Sådan beskytter du dig imod den nye Java-sårbarhed

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.