Artikel top billede

KMD's ujævne prispolitik lander på ministerens bord

Sagen om KMD's enorme prisforskelle på helt identiske kommune-systemer lander på ministerens bord.

Læs også:
KMD: Derfor er der enorme forskelle på vores priser

It-ordfører: Chokeret over KMD

Rasende kommuner: KMD bryder pris-aftaler med os

Kommune betaler 26 gange prisen for KMD-system

I sidste uge viste oplysninger fra kommunernes it-indkøbs-organisation, Kombit, at der er stor forskel på, hvad landets forskellige kommuner betaler for samme KMD it-systemer.

Folketingets Kommunaludvalg har derfor spurgt Økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager, hvordan hun vil sikre, at de danske kommuner ikke betaler overpris for de it-systemer, som KMD i dag leverer.

"Hvordan vil ministeren sikre, at danske kommuner ikke betaler overpris for it-systemer, som kun KMD kan levere?" lyder spørgsmålet fra Kommunaludvalget i sin fulde ordlyd.

Spørgsmålet til Økonomi- og indenrigsministeren er fremstillet 30. august 2012, og svarfristen for spørgsmålet skal falde inden for 30 dage.

Markant forskel på priserne

Oplysningerne fra Kombit viser, at nogle kommuner betaler op til 28 gange så meget for samme it-system end andre kommuner.

Det har fået 11 kommuner til juridisk at efterprøve, om deres priser strider mod den transitionsaftale, som blev indgået ved salget af KMD.

Kombit ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere den præcise størrelse på det millionbeløb, som KMD og de 11 kommuner nu slås om.

Computerworld følger sagen.

Læs også:
KMD: Derfor er der enorme forskelle på vores priser

It-ordfører: Chokeret over KMD

Rasende kommuner: KMD bryder pris-aftaler med os

Kommune betaler 26 gange prisen for KMD-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere