CSC Scandihealths direktør stopper

Martin Toft Hansen har forladt sin stilling som administrerende direktør i CSC Scandihealth. Han vil være konsulent og er klar til at konkurrere på prisen med de store konsulentfirmaer, som han betegner som "grådige".

CSC's datterselskab Scandihealth har mistet sin direktør, Martin Toft Hansen. Han har sagt sin stilling op og er allerede fratrådt.

Amtsrådsforeningen ejer 40 procent af CSC Scandihealth, der for godt tre år siden blev udskilt fra det daværende Kommunedata. Scandihealth leverer IT-systemer til sundhedssektoren.

Martin Toft Hansen har aftalt med CSC, at ingen af parterne kommenterer afskeden i detaljer.

Derfor vil han heller ikke kommentere brancherygter om, at de snærende bånd fra et amerikansk moderselskab fik ham til at gå.

Venlig fratrædelse

Dog understreger den tidligere direktør for de 290 medarbejdere i CSC Scandihealth, at der er tale om en "venlig fratrædelse".

- Jeg har haft meget stor succes i CSC, så jeg har intet ondt at sige om virksomheden. Så jeg ville være et skarn, siger Martin Toft Hansen.

Han er 49 år og har været i CSC siden 1995. Tidligere har han arbejdet for Andersen Consulting og Digital.

Selv lægger Martin Toft Hansen vægt på, at han har beskæftiget sig med IT-projekter i krise. Blandt andet sad han i det såkaldte Bonnerup-udvalg, som analyserede statens fejlslagne IT-projekter.

Desuden har han været både programmør og salgsdirektør, inden han satte sig i chefstolen, og det giver ham en erfaring, som han mener er guld værd som projektleder.

Dyrekøbte erfaringer

Den baggrund vil han nu sælge sammen med tidligere kolleger fra Andersen Consulting. De står bag konsulentfirmaet A-2, hvor Martin Toft Hansen forventer at blive partner.

- Mine erfaringer er dyrekøbte, og dem har kunderne bare ikke. Jeg vil sælge mig selv som projektleder på projekter, der er gået ged i, fortæller den afgåede Scandihealth-direktør.

Han vil dog ikke sælge sig for dyrt. Tværtimod mener han, at der er opstået et hul i markedet, fordi konsulentfirmaerne er blevet meget store ? og frem for alt meget dyre.

- Konsulentbranchen er blevet mere og mere grådig. Skal kunderne købe en tung projektleder, så er han dyr. Derfor er der opstået et tomrum, som vi kan udnytte til at skabe en danskbaseret virksomhed, som tør konkurrere på pris, mener Martin Toft Hansen.

De generelt faldende konsulentlønninger i IT-branchen mener han ikke rammer de kvalificerede projektledere, men derimod almindelige programmører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere