Artikel top billede

De nye Windows Phone 8-produkter fra HTC, Samsung og Nokia. Også Huawei er på vej med en ny Windows-smartphone.

Nu kommer det store gennembrud for Windows Phone (måske)

ComputerViews: Langt om længe ser det ud til, at Windows Phone-projektet er klar til at gå seriøst ind i kampen mod Android og iOS.

Læs også:

Vildt lancerings-ræs: Her er de nye smartphones til jobbet

Her er Windows Phone 8: Skal redde Nokia og Microsoft

Nokias umulige kamp: Lumia 920 er tvunget til succes

ComputerViews: I februar 2010 kunne en stolt Steve Ballmer for første gang annoncere Microsofts nye Windows Phone-platform.

"Vi mener, at det dominerende brugergrænseflade-design - skærme med ikoner, der kan styres og navigeres - er blevet en smule forældet," lød det blandt andet fra Microsoft, der med Windows Phone gik i en helt ny og anderledes retning end iOS fra Apple og Android fra Google.

Men selvom softwaregigantens Windows Phone fra fødslen af var tænkt som et opgør med det eksisterende, var det ikke i første opgang det, de mange millioner smartphone-elskende forbrugere efterspugte.

Rigtig mange købte Android-telefoner.
Rigtig mange købte iPhones.
Ikke ret mange købte smartphones med Windows Phone.

Sådan ser markedet ud i dag

Konkret er billedet ifølge den seneste opgørelse fra Gartner, at Microsoft har en global markedsandel på 2,7 procent med Windows Phone.

Til sammenligning ligger Android på 64,1 og iOS på 18,8 procent.

Det ekstremt konkurrenceprægede marked er blandt andet gået ud over stadig mere pressede Nokia, der er Microsofts største partner på Windows Phone-projektet.

Men analysefirmaer som IDC har vurderet, at Windows Phone i 2016 vil kunne være oppe på en markedsandel på 19,2 procent og dermed verdens næstmest populære smartphone-platform, kun overgået af Android.

Dette kan være vendepunktet

Skal det ske, så skal der til at ske noget.

Og det ser faktisk ud til, at der gør det nu med nye, lovende Windows Phones fra Nokia, Samsung og senest HTC.

Det er produkter, der hardwaremæssigt matcher iPhonen og Android-produkterne, og samtidig er Microsoft nye Windows Phone 8 i højere grad end tidligere en software-platform, der matcher Android og iOS.

Platformene er naturligvis forskellige i styrkerne og svaghederne, og designet er stadig en smagssag, men rent funktionsmæssigt er Windows Phone-platformen i dag lige så attraktiv som konkurrenterne.

Blandt andet er der nu et pænt app-udbud til Windows Phone, så man ikke går glip af tjenester ved at vælge den platform.

Her er Windows-telefonerne

[b]Læs også:

Vildt lancerings-ræs: Her er de nye smartphones til jobbet

Her er Windows Phone 8: Skal redde Nokia og Microsoft

Nokias umulige kamp: Lumia 920 er tvunget til succes

Her er HTC's nye Windows Phones[/b]
HTC har netop annonceret sine to nye Windows Phone 8-smartphones, 8S og 8X.

"At forene HTC's nye, smukke Windows Phone 8X og 8S med vores brand er en kæmpe milepæl for begge virksomheder," lyder det i den forbindelse fra Microsofts Steve Ballmer.

Telefonerne har et unibody-design og skrappe farver, som det også er tilfældet i selve Windows Phone-styresystemet.

Topmodellen fra HTC, 8X, har en 1,5 gigahertz dual-core processor fra Qualcomm, en gigabyte RAM, 16 gigabyte intern hukommelse, en 4,3 tommer skærm og et otte megapixel kamera.

HTC sender 8S og 8X på markedet i mere end 50 lande fra mere end 150 forskellige operatører.

Samsungs og Nokias Windows Phones

Også Samsung har netop lanceret sit bud på en smartphone med det nye Windows Phone 8.

ATIV S, som produktet hedder, har en 1,5 gigahertz dual-core processor og en 4,8 tommer HD Super AMOLED skærm.

Samtidig har ATIV S et otte-megapixel kamera, 16 til 32 gigabyte hukommelse og en gigabyte RAM

For Nokias vedkommende er det nu de nye Lumia 820 og 920, der skal sikre Windows Phone-successen.

Lumia 920 har blandt andet en 1,5 gigahertz dual core processor, trådløs opladning, et kamera på otte megapixels og en skærm på 4,5 tommer.

Huawei har endnu ikke offentliggjort sit bud på en smartphone med Windows Phone 8, men det ventes at ske inden for de kommende uger.

Her er Windows Phones chance

At dømme ud fra design og specifikationer på de produkter, der  er præsenteret, har man nu som privat- og erhvervskunde en række fornuftige Windows Phones at vælge imellem.

Med fornuftig hardware og den nye version af Windows Phone-styresystemet er der lagt op til et spændende efterår.

Det er nu, væksten skal komme, hvis Windows Phone som platform skal få et markedsmæssigt gennembrud i en kaliber, som Microsoft bør kunne præstere.

Svagheder hos konkurrenterne

De nye Windows Phones er reelle alternativer til Android-produkterne og Apples iPhone.

Og faktisk ser der ud til at være huller - små, men dog huller - i konkurrenternes ellers så uindtagelige befæstninger.

Apple, der netop har lanceret sin iPhone 5, har i 2012 tabt markedsandele til Samsung.

Selvom iPhone 5 bestemt ser interessant ud, er Apple med dette produkt ikke længere det selskab, der fører an med nye, banebrydende produkter.

I stedet arbejder man videre med den iPhone-opskrift, der har vist sig så succesfuld.

Android-markedsandelen stiger fortsat, og det er svært at se markeds-svagheder ved den platform, når eksempelvis Samsung har så stor succes med sine Galaxy SII og SIII.

Og dog.

Android møder stadig hårdere kritik for at være for usikker, for fragmenteret og for, at der går alt for lang tid fra nye versioner er klar, til de rent faktisk sendes ud til brugernes respektive telefoner.

Det kan måske være den slags "svagheder" ved iOS og Android, som Windows Phone-produkterne kan få held til at udnytte.

Udfordringen bliver, at Windows Phone-kagen stadig er lille, og at der nu er fire hardware-leverandører, der skal spise af det samme stykke.

Hvis kagen ikke vokser inden for det kommende år kan opbakningen til Windows Phone begynde at smuldre.

Lige nu ser Windows Phones muligheder på smartphone-markedet dog lysere ud, end det tidligere har været tilfældet.

Læs også:

Vildt lancerings-ræs: Her er de nye smartphones til jobbet

Her er Windows Phone 8: Skal redde Nokia og Microsoft

Nokias umulige kamp: Lumia 920 er tvunget til succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.