Windows 8 gør dette mediecenter til konge i stuen

Microsoft opdaterer Xbox 360, som giver konsollen nye funktioner fra Windows 8. Det skal gøre maskinen til et hardcore mediecenter, som kan fjernstyres med din tablet og mobil.

Windows 8 gør dette mediecenter til konge i stuen

Groft sagt var Xbox 360 til at begynde med mest for seriøse gamere. Så tilføjede Microsoft Kinect til konsollen, som blev lidt mere børnevenlig. 

Og nu får Xbox 360 en hardcore opdatering, der skal gøre den til konge i stuen og styre familiens digitale medieforbrug på fladskærmen.

Med opdateringen, der ruller ud i øjeblikket, forvandles konsollen til et stærkt interaktivt mediecenter med mange af de funktioner, der findes i det kommende Windows 8.

Visuelt vil Xbox'ens menusystem komme til at ligne det kommende styresystem fra softwaregiganten med firkantede fliser, der kan justeres og flyttes rundt efter forgodtbefindende.

Dermed kan man få en personlig startskærm, men den visuelle overfladebehandling er blot en af mange ændringer, der gør konsollen til et knudepunkt for den digitale underholdning i stuen.

Underholdning på tværs

Blandt andet tilføjes tjenesterne Xbox Music og Xbox Video, som gør det muligt at abonnere og købe musik og film.

Tjenesterne virker på tværs af Microsofts økosystem, og det vil sige, at du også får Xbox Music på eksempelvis din mobil med Windows Phone 8 og Xbox Video på din bærbare med Windows 8.

Microsoft har altså valgt at bruge Xbox-brandet, når det gælder underholdning i det nye Windows 8-univers, selv om det kan virke lidt forvirrende, at konsolnavnet nu optræder på eksempelvis den bærbare computer.

Oven på Xbox Video lægges i øvrigt en del apps, som giver adgang til blandt andet HeadWeb og Netflix, der netop er lanceret i Danmark.

De byder begge på streamet video, og med Netflix koster det 79 kroner om måneden for ubegrænset adgang til et videobibliotek med lidt ældre film og tv-serier.

Flere video-apps vil følge den kommende tid.

Mobilen og tablet bliver ekstra skærme

En af de store nyskabelser ved opdateringen af Xbox 360 er SmartGlass. Det minder om AirPlay, som du måske kender fra Apple-universet. 

Det gør mobiltelefoner og tablet-pc'er i stand til at sende indhold til konsollen, men også til at modtage informationer.

I princippet kan mobilen eller tablet-pc'ens display bruges som ekstra skærm, hvor der i film eller i spil vil optræde ekstra indhold.

I et spil kunne det eksempelvis være et kort, mens det i en film eller tv-serie kunne være ekstra bonusinfo om skuespillerne eller plottet.

SmartGlass fungerer ikke udelukkende på Microsofts platform, men også på Android og Apples iOS.

Dermed vil det være muligt at bruge sin Android-mobil eller sin iPad sammen med Xbox 360.

Der vil dog først komme apps til de mobile enheder efter lanceringen af Windows 8, der finder sted den 26. oktober.

Bruges som fjernbetjening

Skærmene kan også fungere som en slags fjernbetjening, hvor du kan scrolle og zoome ved at knibe fingrene sammen. Resultatet ses på fladskærmen i stuen.

Det er eksempelvis muligt at navigere rundt i menusystemet med hjælp fra de mobile enheder.

Med den kommende opdatering får Xbox 360 i øvrigt tilføjet Internet Explorer og dermed en webbrowser.

Selv om Xbox 360 er ved at forvandle sig til et attraktivt mediecenter, mangler konsollen stadig én ting, som feinschmeckere helt sikkert vil sætte pris på: et Blu-ray-drev.

Xbox 360 er kun udstyret med et dvd-drev, og selv om mange film i dag kan lejes via fjernbetjeningen, er onlinekvaliteten ikke på højde med Blu-ray.

Der er dog ikke udsigt til, at Xbox 360 kommer i en ny udgave foreløbig. Op til jul vil Microsoft køre nogle kampagnetilbud på konsollen, der sælges i forskellige pakker med spil og blandt andet Kinect.

Her er en video, der viser, hvordan SmartGlass fungerer:

TheVerge.com har haft mulighed for at prøve lidt af SmartGlass-funktionen i Dance Central 3. Se hvordan det gik her:

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere