Artikel top billede

Microsoft til skeptikere: Derfor skal I skifte til Windows 8

Interview: En del trofaste Windows-brugere er noget skeptiske over for Windows 8. Se hvad Microsofts danske Windows-chef siger til det.

Læs også:

Microsoft til danskerne: Det ændrer Windows 8 for dig

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid

Så få it-afdelinger er klar til at satse på Windows 8

Windows 8 er klar til markedet, men er markedet klar til Windows 8?

Det mener Microsoft selv er tilfældet, fordi vi befinder os i overgangen til en ny it-æra med mange nye brugsscenarier, der skal understøttes af ny software og ny hardware.

Analysefirmaet Gartner har imidlertid vurderet, 90 procent af virksomhederne frem til 2015 vil undgå udrulning af Windows 8 i stor skala.

"Markedet vil være tid om at modnes, og de fleste virksomheder vil sidde på sidelinjen indtil videre," skriver Gartner.

Som man har kunnet læse på Computerworld, tyder meget på, at også danske it-chefer er noget tilbageholdende med at kaste sig over Windows 8, og der har i det hele taget været en del skepsis over for denne meget anderledes Windows-version.

Det siger Microsoft til skeptikerne

Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark, hvad er dit bedste argument over for skeptikerne. Hvorfor skal de give sig i kast med Windows 8?

"Mit bedste argument er, at man skal følge med udviklingen. Vi står over for et skift i hardware og et skift i software, og vi står over for i skift i måden, vi arbejder på som mennesker."

"Det er et skift, der finder sted over et stykke tid, og nu kommer vi med nogle nye værktøjer, som rent faktisk gør det lettere."

"Der er ingen tvivl om, at vores nye brugergrænseflade er en forandring. Vi har genopfundet Windows. Men vi har gjort det, fordi teknologien, hardwaren, er til det. Det er det, vi tror på."

"Så er der noget kritik af vores styresystem, men det var der også, da vi lancerede Windows 7, da vi lancerede Windows Vista, og da vi lancerede XP."

"Al forandring er svær, når man gerne vi have ting konstante og stabile, men det her bygger jo på Windows 7 - den eneste forskel er, at vi har forbedret en masse ting til virksomheder, forbrugere og medarbejdere."

Er det bare Windows 7 i ny indpakning?

Er der i virkeligheden mange, der opfatter det som en større ændring, end det reelt er, på grund af de visuelle ændringer?

"Der er ingen tvivl om, at Windows 7 er et meget elsket operativsystem, og det, at vi laver en så stor forandring, har selvfølgelig gjort, at folk er stoppet op og har sagt: 'Hvad har I gjort ved vores Windows? Kan jeg ikke bare få det, som jeg er vant til?'"

"Mange har udtalt sig uden at have prøvet det, og når man først har prøvet det, vil man opleve, at alt det, man kender, jo er der. Det er stadig det Windows, man er enormt glad for. Vi har bare bygget mere på, og vi er nu med til at skubbe til kategorien tablets, hvor man ikke længere skal begrænse sig."

"Det ved vi, at virksomhederne gerne vil have. Nu er svaret her."

Det siger Microsoft om Gartners vurdering

Er Microsoft med dette Windows mere afhængig af hardware-producenternes evne til at skabe noget spændende, end I har været tidligere?

"Vi er absolut meget afhængig af vores partner- og økosystem, og vi har også certificeret mere end 1.000 nye pc'er med Windows 8."

"Folk har en holdning til, hvordan deres device skal være; nogle vil gerne have en stor pc, nogle vil gerne have en lille pc. Det er det, vi kan med Windows 8 og hele vores partner-system."

Gartner mener, at "90 procent af virksomhederne frem til 2015 vil undgå udrulning af Windows 8 i stor skala." Hvad siger du til det?

"I en statisk verden er det meget muligt, at man vil trække den lidt længere, end jeg tror, at man rent faktisk vil strække den, men der er nogle ting, der kommer til at spille ind her: Den ene af dem er helt klart hardwaren. Hardwaren kommer til at accelerere denne deployment hurtigere, end Gartner forudser."

"Den anden ting er selvfølgelig apps og den efterspørgsel, der er fra forbrugere og medarbejdere. Den er jeg ikke sikker på, at de har med i deres ligning for, hvor hurtigt Windows 8 kommer til at blive rullet ud."

Nyt Windows i en krisetid

Man har ikke for mange penge at gøre godt med ude i it-organisationerne. Risikerer Windows 8 ikke at blive udskudt, når man mange steder er i gang med at fyre folk?

"Når jeg ser tilbage i Windows' historie, så blev Windows bragt med ind i virksomhederne af forbrugerne tilbage i slutningen af 80'erne, fordi det var den måde, man var mest produktiv på."

"Nu er vi tilbage i, at det er forbrugerne, der er længst fremme med teknologi, så det, virksomhederne skal gøre, for at blive mere produktive, er at se, hvad deres medarbejdere gerne vil, og se på, hvordan de kan hjælpe dem med at blive mere produktive."

"Det er blandt andet ved at integrere de devices, som forbrugerne selv kommer med, under de sikkerhedsstandarder og legale applikationer, som man har."

"Vi kommer til at se en masse brugere med nogle devices, som man rent faktisk godt kan styre, og som it bør lukke op for."

Læs også:

Microsoft til danskerne: Det ændrer Windows 8 for dig

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid

Så få it-afdelinger er klar til at satse på Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere