Artikel top billede

Fiberfirma med røde ører: Nu retter vi op

SE står skoleret efter mistanke om at have lidt for aggressive ildsjæle til at sælge selskabets fiberforbindelser.

Ildsjæle med lidt for meget krudt i bagdelen skaber nu problemer for den sønderjyske fiberkæmpe SE.

Forbrugerombudsmanden har nemlig forlangt en redegørelse fra fiberselskabet efter tegn på, at selskabets lokale ildsjæle er på kant med dørsalgsloven.

Læs mere om det her.

Efter Forbrugerombudsmandens henvendelse har SE sendt en pressemeddelelse ud, der tager afstand fra eventuelle ulovligheder.

"Det er vigtigt for SE at understrege, at vi selvfølgelig altid tager det fulde ansvar for, at vores samarbejde ligger inden for rammerne af dørsalgs- og markedsføringsloven. Det er også vores ansvar at kommunikere klart omkring reglerne, så der ikke sker misforståelser," udtaler SE's koncerndirektør Lars Andreasen i pressemeddelelsen.

"Vi vil rigtig gerne kunne fortsætte det gode samarbejde med vores mange ildsjæle, og derfor har vi nu taget kontakt til Forbrugerombudsmanden og lagt op til en konstruktiv dialog om sagen," udtaler han.

Tjener 500 kroner på en henvisning

Ildsjæle-konceptet betyder blandt andet, at foreninger i Varde får 500 kroner for hver henvisning af potentielle kunder til SE.

Desuden samarbejder SE i Varde med erhvervsorganisationen Viva Varde om at skaffe nye kunder.

Viva Varde får 250 kroner per ny kunde. Ifølge JydskeVestkysten har foreninger i Varde tjent 900.000 kroner på at skaffe nye fiberkunder til SE. Noget, der har betydet, at SE har fået 1.200 flere kunder i Varde kommune.

Også Erhvervsstyrelsen har lagt mærke til ildsjæle-konceptet og anbefaler i sit nye inspirationskatalog, at myndigheder hjælper ildsjæle på vej.

På sin hjemmeside fremhæver styrelsen ligefrem ildsjælenes initiativ i Varde.

SE kendt for at være aggressiv

Det er ikke kun blandt ildsjælene, at selskabet har en aggressiv strategi.

For nylig blev det meldt ud, at SE køber kabel tv-udbyderen Stofa for små to milliarder kroner af den svenske kapitalfond Ratos.

Købet var en åben krigserklæring mod ærkerivalen Yousee, og i den forbindelse erkendte SE-direktør Niels Duedahl, at tålmodigheden med at få kunder ind i fiberselskabernes eget produktselskab, Waoo, var løbet op.

"Vores intention er selvfølgelig at skabe en modvægt til de dominerende aktørerer i tv-markedet, og det gør man kun ved hjælp af volumen. Vi må erkende, at det i Waoo-alliancen ikke går hurtigt nok med at få tv-kunderne om bord," lød det fra SE's direktør Niels Duedahl.

Købet afhænger dog af konkurrencemyndighedernes godkendelse, der bliver ventet med spænding.

Det bliver nemlig regnet for sandsynligt, at myndigheden, som betingelse for købet, tvinger SE til at træde ud af fiberselskabernes markedsføringsselskab Waoo, der dermed står til at miste sin primus motor i forhold til kundevolumen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.