Test: Smart bærbar-kombi trumfer iPad - sådan da

Acer har snittet en billig Windows 8-tablet, der er bedste venner med en tastatur-dock. Det gør den til en af de mest interessante touch-computere med Windows 8 i øjeblikket. Og så kan Acer'en noget, som iPad ikke kan.

Anmeldelse: Acer Iconia W510 ligner umiddelbart en netbook, men plastikken bedrager. Skærmen kan nemlig løftes af tastaturet, der fungerer som en dock.

Voila: Nu har du en Windows 8-tablet i din hule hånd. Og det er ikke den skrabede RT-version, men derimod en fuld version af Microsofts nye styresystem.

Den 10,1 tommer store touch-skærm er udstyret med en opløsning på 1.366 gange 768 pixel, og selv om det er mindre end eksempelvis den nyeste iPad, er det udmærket.

Selve skærmen/tablet-delen vejer under 600 gram, og på det område er den derfor lidt lettere end konkurrenten fra Apple.

Billig, men langsom
Acer Iconia W510 er en såkaldt hybrid-computer, da den fungerer både som almindelig pc med tastatur og som tablet.

Der er kommet så mange nye modeller de seneste par måneder med lignende funktionalitet, at det næsten kræver en længerevarende matematikuddannelse og det helt store regneark at holde styr på dem alle (du kan få hjælp til overblikket her).

Fælles for de fleste maskiner er, at de er meget dyre - over 10.000 kroner - og har mange hestekræfter.

Men her skiller Iconia W510 sig ud. Computeren fås i skrivende stund til cirka 4.400 kroner for en 32 gigabyte version inklusive tastatur-dock.

Det gør den til en af de mest interessante modeller, hvis du er på jagt efter en billig bærbar med Windows 8 og gerne vil have touch-funktionalitet.

Til sammenligning koster konkurrenten HP Envy X2 cirka 2.000 kroner mere, selv om den har nogenlunde samme specifikationer - dog har HP's maskine lidt større skærm.

De er begge baseret på Intel Atom-processorer, og det er især det, som er med til at holde prisen nede.

Det betyder dog, at der heller ikke er mange hestekræfter i Acer-pc'en, når den sammenlignes med hybrid-maskiner til 10.000 kroner med Intel Core i5-processorer eller bedre.

Acers model kan ses som en cykelrytter, der med et punkteret dæk forsøger at forcere Alpe d'Huez, mens konkurrenterne suser forbi med fråde om munden og EPO-sprøjter i armene.

Iconia W510 skal nok komme i mål, men det kræver tålmodighed, og den kommer på hårdt arbejde.

Efter at have brugt Iconia W510 i et par uger er vi dog blevet ret begejstrerede for maskinen.

Det er ikke en computer, som på nogen måder egner sig til foto- eller videoredigering, men som ekstra pc/tablet har en den række fordele.

Ikke mindst i forhold til Apple iPad der ellers har været tablet-konge i flere år.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.