Artikel top billede

Danske hostingfirmaer rammes af heftige hacker-angreb

Angreb mod danske hjemmesider og webhoteller er i voldsom stigning. Læs her, hvordan en dansk hosting-udbyder bruger simple midler for at bekæmpe alverdens cybertrusler på sit webhotel.

Surftown er i lighed med konkurrenten Wannafind et af flere danske hostingselskaber, som er under heftige hacker-angreb på kundernes web-installationer.

I det seneste år har Surftown således oplevet en fordobling af antallet af misbrugshenvendelser til sin kundeserviceafdeling.

Kommunikationschef hos Surftown, Kresten Bach Søndergaard, fortæller til Computerworld, at angrebene primært kommer fra udenlandske hackere, som skaffer sig adgang til kundernes installationer og misbruger dem til eksempelvis denial-of-service-angreb (DoS-angreb).

Danske servere brugt i angreb

Tendensen med heftige angreb mod danske hjemmesider bekræftes af den offentlige sikkerhedstjeneste DK Cert, som oplyser, at antallet af inficerede hjemmesider er steget med 46 procent fra 2011 til 2012.

Sikkerhedstjenesten uddyber, at sikkerhedshullerne primært skyldes manglende opdateringer i content management-systemer (CMS).

Den problemstilling kan Kresten Bach Søndergaard fra Surftown godt nikke genkendende til.

Han fortæller, at enkelte af Surftowns kunder ligefrem blev inddraget i et irakisk hackerangreb mod blandt andet Bank of America og Citigroup for få måneder siden, hvor uopdaterede Joomla-CMS'er blev brugt som landgangsplanke til angrebene.

Dårlig kommunikation - dårlig sikkerhed

Hos Surftown har selskabet nu taget tyren ved hornene ved at forsøge at oplyse kunderne bedre om truslerne, så de kan holde deres CMS'er bedre opdaterede.

"Vi har hidtil kommunikeret lidt for generisk og opfordret til CMS-opdateringer til alle vores kunder på én gang. Men vi må bare konstatere, at når kunderne ikke opdaterer deres CMS, så har vi ikke kommunikeret godt nok," erkender Kresten Bach Søndergaard.

Derfor har hosting-selskabet i sidste uge iværksat en kommunikationskampagne, hvor kunder med specifikke CMS-løsninger bliver informeret om konkrete opdateringer på lige præcis de CMS'er, som de har liggende på Surftowns webhotel.

Positiv feedback

"Vi er lige startet, men indtil videre har vi fået rigtig god respons i vores kundeserviceafdeling," fortæller Kresten Bach Søndergaard, som dog på nuværende tidspunkt ikke kan kvantificere, hvorvidt angrebene er stilnet af som følge af en mere optimal kommunikation.

Han forklarer at Surftown ikke kan holdes ansvarlig for kundernes CMS-installationer, da kunden selv står for installation og tilpasninger af det CMS, de vælger at køre.

Men da de uopdaterede ligger på Suftowns servere sammen med andre kunders installationer, så kan Surftown ikke sidde den kedelige angrebs-udvikling overhørig.

"Vi vil jo gerne hjælpe til at hæve antallet af opdaterede CMS'er og derigennem sænke antallet af angreb på vores kunders installationer og på den måde sikre dem bedre," lyder det fra Kresten Bach Søndergaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.