Artikel top billede

Trods massive advarsler: Din pc er stadig åben for Java-angreb

Langt de fleste computere kører med forældede og ud-daterede versioner af Java, og det er farligt. Se her hvorfor.

Langt de fleste browsere kører med forældede versioner af Java-plug in'en.

Dermed er de langt de fleste browsere fortsat sårbare overfor mindst et af de exploits, der netop nu florerer i såkaldte toolkits, der kan anvendes til angreb.

Ifølge sikkerhedsselskabet Websense har kun 5,5 procent af af de aktive browser-installationer opdateret til seneste Java-plug in.

Selskabet bygger tallet på målinger af de milliarder af web-handlinger fra de 'millioner' af computere, der har installeret Websense's sikkerhedssoftware - primært gateways til web og email.

Ligeledes har selskabet en partneraftale med Facebook om at skanne links fra Facebook for farligt indhold.

Kan udnyttes

De seneste versioner af Java hedder Java 7 Update 17 (7u17) og Java 6 Update 43 (6u43), og målingerne viser, at langt de fleste browsere - 94,5 procent - ikke er opdateret til disse versioner.

De to versioner blev lanceret i begyndelsen af marts med henblik på at blokere en sårbarhed, der blev udnyttet i aktive angreb.

Ifølge Websense er mindst én exploit til denne sårbarhed blevet integreret i det såkaldte Cool Explout Kit, der er et toolkit til webangreb, som cyberkriminelle anvender til at afvikle store download-angreb, som inficerer computere med malware, når de besøger kompromitterede websites.

Ifølge Websense er mange Java-browsere imidlertid også sårbare overfor exploits i andre udbredte webkits med navne som RedKit, CritXPack, Gong Da og Blackhole 2.0.

Læs også:

Tre top-browsere er blandt de mest hullede programmer

Java-problem: Disse spørgsmål vil Oracle Danmark ikke svare på

Så mange sikkerhedshuller er der i din software

Derfor hænger vi på Java trods store sikkerhedsproblemer

Flere farlige fejl i Java: Oracle hasteudsender kritiske rettelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.