Artikel top billede

Toyota Danmark: Derfor skal man skrotte alle firmaets fastnet-telefoner

For halvandet år siden valgte Toyota i Danmark at lægge fastnettelefonen død for samtlige medarbejdere. Gik det så godt? Tog virksomheden den rigtige beslutning? Se svaret her.

Selv om snakken om fastnettelefonens død bliver mere og mere intens, er det langt fra alle virksomheder, der tør tage springet ud i en ren mobil løsning til medarbejderne.

Men en af de vovede virksomheder er Toyota Danmark.

For cirka halvandet år siden valgte virksomheden at lægge kobberlinjen død og samtidig stikke en ny iPhone i lommen på hver af de omkring 85 medarbejdere.

"Det er gået fantastisk, intet mindre," lyder det kort og kontant fra Peder Madsen, projektleder hos Toyota.

Fungerede ikke optimalt

Beslutningen om at gå ren mobil blev taget efter to års kamp med en ip-telefoni-løsning, som mildest talt ikke fungerede optimalt.

For kunderne, bilforhandlere og importører, havde problemer med at komme igennem på telefonen.

"Når vi mødte vores kunder, sagde de, hvorfor tager I aldrig telefonen? Vi kunne så fortælle, at den ikke ringede. Og det er jo ikke optimalt, når vi lever af at sælge," fortæller Peder Madsen.

Han fortæller, at der også var store udfordringer med de Blackberry-telefoner, som mere end halvdelen af medarbejderne på det tidspunkt havde.

Disse udfordringer fik virksomheden til at tage telefon-strategien op til revision.

"Vi kunne se, at stort set alle med fastnettelefoner alligevel fik den viderestillet til mobilen. Så lavede vi en business case og fandt ud af, at når vi så på vores serviceudgifter til Blackberry-telefonerne, så kunne det faktisk betale sig at skifte dem ud og give alle medarbejderne en iPhone i stedet," lyder det fra Peder Madsen, som tilføjer, at det samtidig gav pluspoints hos medarbejderne, da hypen omkring iPhones var stor.

Så kort fortalt blev ip-telefoni-løsningen skrottet, Blackberry-telefonerne ligeså, mens spritnye iPhones landede i medarbejdernes hænder.

Mere fleksible medarbejdere

Da virksomheden samtidig udelukkende har bærbare computere, er fleksibiliteten blevet enorm.

"Hvis medarbejderne har en hjemmearbejdsdag, tager de bare den bærbare og telefonen med, og så er der ingen kan se, om de sidder på kontoret eller på Gran Canaria. Desuden har de mange besøg ude hos kunderne," lyder det fra Peder Madsen, som fortsætter:

"En anden god ting er, at flytninger internt i virksomheden bliver klaret på to minutter," siger han og tilføjer, at flere medarbejdere vælger at benytte sig af muligheden for hjemmearbejdsdage.

Men der har været flere ting, som medarbejderne skulle vænne sig til.

Sådan er det gået med sikkerheden

"Det er selvfølgelig en udfordring, at man gerne vil være mobil, men bevare funktionaliteten fra en fastnettelefon. Da man havde fastnet, så ringede den ikke mere, når man gik hjem, og når man har ferie, så ringer jo den stadigvæk."

"Som standard kan man i hvert fald ikke bare i TDC's løsning, som vi bruger, skille funktionerne ad. Det kunne man jo i gamle dage med to fysiske apparater," siger Peder Madsen og fortsætter:

"Helt banalt, så kan du for eksempel ikke viderestille et kald på en iPhone, med mindre du taster en lang kode, så basisfunktionaliteten går tabt. TDC havde godt nok en app til at viderestille, men den var ubrugelig. Til gengæld er vi ved at få bygget en løsning med Zylinc, så vi stadig kan de basale ting," fortæller han.

Peder Madsen fra Toyota tilføjer, at det desuden er en sandhed med modifikationer, at virksomheden er gået ren mobil.

For receptionisterne har fået lov at beholde fastnettelefonen.

"De er nødt til at have det af hensyn til lydkvaliteten og for at kunne stille kaldene videre."

Ingen problemer med sikkerheden

Sikkerhedsmæssigt har der ifølge Peder Madsen ikke været de store udfordringer.

"Hvis en medarbejder stopper, eller hvis telefonen skulle blive væk, har vi remote wipe med to niveauer, hvor man enten sletter firmadata eller sletter alt på telefonen."

"Udover det bruger vi Sybase som mobile device management, der styrer alle politikker såsom tastaturlås, adgang til trådløse netværk, mails og personlige kontakter," siger han og tilføjer, at virksomheden benytter sig af Apples egen cloudløsning, iCloud. 

Mens Computerworld netop har beskrevet, hvordan kritikken over Apples lange reparationstider hagler ned over producenten, har Toyota Danmark ikke de problemer. De har ansat en studentermedhjælper til at reparere dem i huset.

"Mens der hele tiden var problemer med Blackberry-telefonerne, kan jeg i dag ikke huske, hvornår vi sidst har haft en supportsag, så på den måde har vi slet ikke noget support ud af huset mere," slutter Peder Madsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”