Men bag de farvede klodser og Legolands forlystelser sidder også en solid it-organisation på flere hundrede mand, der er med til at holde forretningen på skinner.
Og her er filosofien tydeligt defineret:
"Vi vil gerne have vores it-folk i huset. Det giver os medarbejdere, der kender forretningen, og samtidig gør det it langt mere synlig i organisationen," fortæller Henrik Amsinck, der siden 2007 har stået i spidsen for klods-producentens it-afdeling.
Det betyder, at hovedparten af medarbejderne i dag sidder i den midtjyske by. De resterende medarbejdere fordeler sig over resten af kloden fra Singapore til USA.
"Vi lægger stor vægt på at have viden indenfor hjemmets fire vægge. Selv om man får bedre og bedre værktøjer til at styre viden, så kan mennesker altså noget, som maskiner ikke kan."
Viden som en ekstern konsulent eksempelvis sjældent har.
"En person der kommer ude fra ved måske en masse om it-systemerne, men som regel ikke ret meget om forretningen. Derfor kan en konsulent ofte komme ind i organisationen og blive en klods om benet, selv om fagligheden er meget høj. På mange måder er en konsulent som en muldvarp, der er god til at løbe rundt i gangene, men kommer den over jorden, kan den ikke se noget."
"Vi vil gerne være forretningsnære og dele kollegaernes forretningsudfordringer. Vi tror på, at der er rigtig mange penge i, at vores kollegaer kan se, at it står lige ved siden af dem og er klar til at gribe de bolde, der bliver kastet op i luften," siger han.
Artiklen fortsætter på næste side...