Artikel top billede

Trods 25.000 fejl: Skats it-systemer er gode nok

Skats it-system, der løbende overvåger og opdaterer forskudsopgørelser, har sendt forkerte oplysninger til mindst 25.000 danskere. Men det er ikke it-systemets skyld, forklarer Skat.

Skats it-system, der har til formål at opdatere forskudsopgørelser for at mindske restskatten blandt danskerne, har nogle skavanker.

En systemfejl har blandt andet ramt 19.000 pensionister og 6.000 sømænd, som har modtaget fejlagtige oplysninger om forhøjelse af deres skattepligtige indkomst.

Det skriver pol.dk.

Her kan man blandt andet læse om en 81-årig pensionist, som ifølge skat har modtaget 130.000 kroner i arbejdsløsheds-dagpenge på trods af, at vedkommende ikke har været erhvervsaktiv i 20 år.

Men ifølge Skat er det ikke it-systemet, der har fejlet.

It-systemet virker helt fint

Fejlen ligger i de specifikationer, som Skat har afleveret til sine leverandører.

"Det er helt og holdent Skats fejl. Vi er desværre kommet til at bede vores leverandører om at hente data fra et forkert felt, så det det ser ud som om, nogle brugere har modtaget dagpenge og offentlige ydelser, hvilket er forkert," fortæller Richard Hanlov, der er underdirektør i Skat.

"Vores leverandører har således gjort præcis, som Skat har bedt om, da vi definerede it-systemet."

Fejlen er allerede ved at blive rettet i Skats it-program.

"Borgeren skal ikke gøre noget, vi retter fejlen inde fristen for indberetningen udløber. Vi laver nye forskudsopgørelser til den gruppe, der er ramt af fejlen," fortæller Richard Hanlov til Computerworld.

Læs også: Sådan vil Skat bruge it til at snage i dine lønsedler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere