Artikel top billede

Trods 25.000 fejl: Skats it-systemer er gode nok

Skats it-system, der løbende overvåger og opdaterer forskudsopgørelser, har sendt forkerte oplysninger til mindst 25.000 danskere. Men det er ikke it-systemets skyld, forklarer Skat.

Skats it-system, der har til formål at opdatere forskudsopgørelser for at mindske restskatten blandt danskerne, har nogle skavanker.

En systemfejl har blandt andet ramt 19.000 pensionister og 6.000 sømænd, som har modtaget fejlagtige oplysninger om forhøjelse af deres skattepligtige indkomst.

Det skriver pol.dk.

Her kan man blandt andet læse om en 81-årig pensionist, som ifølge skat har modtaget 130.000 kroner i arbejdsløsheds-dagpenge på trods af, at vedkommende ikke har været erhvervsaktiv i 20 år.

Men ifølge Skat er det ikke it-systemet, der har fejlet.

It-systemet virker helt fint

Fejlen ligger i de specifikationer, som Skat har afleveret til sine leverandører.

"Det er helt og holdent Skats fejl. Vi er desværre kommet til at bede vores leverandører om at hente data fra et forkert felt, så det det ser ud som om, nogle brugere har modtaget dagpenge og offentlige ydelser, hvilket er forkert," fortæller Richard Hanlov, der er underdirektør i Skat.

"Vores leverandører har således gjort præcis, som Skat har bedt om, da vi definerede it-systemet."

Fejlen er allerede ved at blive rettet i Skats it-program.

"Borgeren skal ikke gøre noget, vi retter fejlen inde fristen for indberetningen udløber. Vi laver nye forskudsopgørelser til den gruppe, der er ramt af fejlen," fortæller Richard Hanlov til Computerworld.

Læs også: Sådan vil Skat bruge it til at snage i dine lønsedler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere