Trods 25.000 fejl: Skats it-systemer er gode nok

Skats it-system, der løbende overvåger og opdaterer forskudsopgørelser, har sendt forkerte oplysninger til mindst 25.000 danskere. Men det er ikke it-systemets skyld, forklarer Skat.

Skats it-system, der har til formål at opdatere forskudsopgørelser for at mindske restskatten blandt danskerne, har nogle skavanker.

En systemfejl har blandt andet ramt 19.000 pensionister og 6.000 sømænd, som har modtaget fejlagtige oplysninger om forhøjelse af deres skattepligtige indkomst.

Det skriver pol.dk.

Her kan man blandt andet læse om en 81-årig pensionist, som ifølge skat har modtaget 130.000 kroner i arbejdsløsheds-dagpenge på trods af, at vedkommende ikke har været erhvervsaktiv i 20 år.

Men ifølge Skat er det ikke it-systemet, der har fejlet.

It-systemet virker helt fint
Fejlen ligger i de specifikationer, som Skat har afleveret til sine leverandører.

"Det er helt og holdent Skats fejl. Vi er desværre kommet til at bede vores leverandører om at hente data fra et forkert felt, så det det ser ud som om, nogle brugere har modtaget dagpenge og offentlige ydelser, hvilket er forkert," fortæller Richard Hanlov, der er underdirektør i Skat.

"Vores leverandører har således gjort præcis, som Skat har bedt om, da vi definerede it-systemet."

Fejlen er allerede ved at blive rettet i Skats it-program.

"Borgeren skal ikke gøre noget, vi retter fejlen inde fristen for indberetningen udløber. Vi laver nye forskudsopgørelser til den gruppe, der er ramt af fejlen," fortæller Richard Hanlov til Computerworld.

Læs også: Sådan vil Skat bruge it til at snage i dine lønsedler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.