Artikel top billede

NemID flimrer igen - denne gang Nets' egen fejl

Der er problemer igen med NemID. Denne gang er der sandsynligvis tale om en fejl hos leverandøren ovenpå en stribe angreb mod NemID.

Fire millioner danskeres NemID-login-løsning til netbanker og offentlige hjemmesider halter for tredje gang på under en uge.

NemID-leverandøren Nets fortæller til Computerworld, at der formentlig ikke er tale om et nyt DDoS-angreb, som hev NemID af nettet omkring syv timer sidste torsdag og omkring en halv time tirsdag.

Derimod er der sandsynligvis tale om, at Nets selv ligger og skruer på sine servere, så NemID-servicen fremstår som ustabil igen i dag.

"Jeg kan ikke afkræfte 100 procent, at der er tale om et nyt angreb, men de nuværende forstyrrelser skyldes formentlig en følgevirkning af angrebene og vores forsøg på at implementere modtræk," fortæller Nets' pressechef, Søren Winge, til Computerworld.

Udtalelsen kommer efter, at pressechefen har diskuteret udfaldene på NemID-servicen med flere teknikere hos Nets.

"De fleste danskere kan sagtens bruge NemID, som de plejer. Der vil dog kunne opleves sporadisk ustabilitet," lyder det fra Søren Winge.

Nets i DDoS-beredskab

Onsdag eftermiddags NemID-flimmerier har blandt andet fået Danske Bank til at advisere på sin hjemmeside, at der er tekniske fejl, og man kan prøve senere, hvis der skulle komme en fejlmeddelelse i forsøget på at logge på netbanken med NemID.

"Log-in med NemID kan være ustabilt i øjeblikket. Vi arbejder på at løse problemet," lyder beskeden på NemID's egen hjemmeside, der er tidsstemplet klokken 13:36.  

De nye problemer med NemID kommer blot få timer efter, at hackergruppen Danish Lulzteam i Computerworld har annonceret, at de vil slå til igen mod Nets.

Den angrebserklæring kom igen få timer efter, at Nets proklamerede, at selskabet har strammet væsentligt op på sikkerheden - ikke mindst i forbindelse med DDoS-angreb.

"Vi har læst, at de har varslet et nyt angreb, og derfor er vi også i beredskab. Det kan muligvis være vores forebyggende foranstaltninger, der giver noget støj på linjen," erkender Søren Winge, pressechef hos Nets.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere