Artikel top billede

NemID flimrer igen - denne gang Nets' egen fejl

Der er problemer igen med NemID. Denne gang er der sandsynligvis tale om en fejl hos leverandøren ovenpå en stribe angreb mod NemID.

Fire millioner danskeres NemID-login-løsning til netbanker og offentlige hjemmesider halter for tredje gang på under en uge.

NemID-leverandøren Nets fortæller til Computerworld, at der formentlig ikke er tale om et nyt DDoS-angreb, som hev NemID af nettet omkring syv timer sidste torsdag og omkring en halv time tirsdag.

Derimod er der sandsynligvis tale om, at Nets selv ligger og skruer på sine servere, så NemID-servicen fremstår som ustabil igen i dag.

"Jeg kan ikke afkræfte 100 procent, at der er tale om et nyt angreb, men de nuværende forstyrrelser skyldes formentlig en følgevirkning af angrebene og vores forsøg på at implementere modtræk," fortæller Nets' pressechef, Søren Winge, til Computerworld.

Udtalelsen kommer efter, at pressechefen har diskuteret udfaldene på NemID-servicen med flere teknikere hos Nets.

"De fleste danskere kan sagtens bruge NemID, som de plejer. Der vil dog kunne opleves sporadisk ustabilitet," lyder det fra Søren Winge.

Nets i DDoS-beredskab

Onsdag eftermiddags NemID-flimmerier har blandt andet fået Danske Bank til at advisere på sin hjemmeside, at der er tekniske fejl, og man kan prøve senere, hvis der skulle komme en fejlmeddelelse i forsøget på at logge på netbanken med NemID.

"Log-in med NemID kan være ustabilt i øjeblikket. Vi arbejder på at løse problemet," lyder beskeden på NemID's egen hjemmeside, der er tidsstemplet klokken 13:36.  

De nye problemer med NemID kommer blot få timer efter, at hackergruppen Danish Lulzteam i Computerworld har annonceret, at de vil slå til igen mod Nets.

Den angrebserklæring kom igen få timer efter, at Nets proklamerede, at selskabet har strammet væsentligt op på sikkerheden - ikke mindst i forbindelse med DDoS-angreb.

"Vi har læst, at de har varslet et nyt angreb, og derfor er vi også i beredskab. Det kan muligvis være vores forebyggende foranstaltninger, der giver noget støj på linjen," erkender Søren Winge, pressechef hos Nets.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere