NemID flimrer igen - denne gang Nets' egen fejl

Der er problemer igen med NemID. Denne gang er der sandsynligvis tale om en fejl hos leverandøren ovenpå en stribe angreb mod NemID.

Fire millioner danskeres NemID-login-løsning til netbanker og offentlige hjemmesider halter for tredje gang på under en uge.

NemID-leverandøren Nets fortæller til Computerworld, at der formentlig ikke er tale om et nyt DDoS-angreb, som hev NemID af nettet omkring syv timer sidste torsdag og omkring en halv time tirsdag.

Derimod er der sandsynligvis tale om, at Nets selv ligger og skruer på sine servere, så NemID-servicen fremstår som ustabil igen i dag.

"Jeg kan ikke afkræfte 100 procent, at der er tale om et nyt angreb, men de nuværende forstyrrelser skyldes formentlig en følgevirkning af angrebene og vores forsøg på at implementere modtræk," fortæller Nets' pressechef, Søren Winge, til Computerworld.

Udtalelsen kommer efter, at pressechefen har diskuteret udfaldene på NemID-servicen med flere teknikere hos Nets.

"De fleste danskere kan sagtens bruge NemID, som de plejer. Der vil dog kunne opleves sporadisk ustabilitet," lyder det fra Søren Winge.

Nets i DDoS-beredskab
Onsdag eftermiddags NemID-flimmerier har blandt andet fået Danske Bank til at advisere på sin hjemmeside, at der er tekniske fejl, og man kan prøve senere, hvis der skulle komme en fejlmeddelelse i forsøget på at logge på netbanken med NemID.

"Log-in med NemID kan være ustabilt i øjeblikket. Vi arbejder på at løse problemet," lyder beskeden på NemID's egen hjemmeside, der er tidsstemplet klokken 13:36.  

De nye problemer med NemID kommer blot få timer efter, at hackergruppen Danish Lulzteam i Computerworld har annonceret, at de vil slå til igen mod Nets.

Den angrebserklæring kom igen få timer efter, at Nets proklamerede, at selskabet har strammet væsentligt op på sikkerheden - ikke mindst i forbindelse med DDoS-angreb.

"Vi har læst, at de har varslet et nyt angreb, og derfor er vi også i beredskab. Det kan muligvis være vores forebyggende foranstaltninger, der giver noget støj på linjen," erkender Søren Winge, pressechef hos Nets.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.