Artikel top billede

NemID flimrer igen - denne gang Nets' egen fejl

Der er problemer igen med NemID. Denne gang er der sandsynligvis tale om en fejl hos leverandøren ovenpå en stribe angreb mod NemID.

Fire millioner danskeres NemID-login-løsning til netbanker og offentlige hjemmesider halter for tredje gang på under en uge.

NemID-leverandøren Nets fortæller til Computerworld, at der formentlig ikke er tale om et nyt DDoS-angreb, som hev NemID af nettet omkring syv timer sidste torsdag og omkring en halv time tirsdag.

Derimod er der sandsynligvis tale om, at Nets selv ligger og skruer på sine servere, så NemID-servicen fremstår som ustabil igen i dag.

"Jeg kan ikke afkræfte 100 procent, at der er tale om et nyt angreb, men de nuværende forstyrrelser skyldes formentlig en følgevirkning af angrebene og vores forsøg på at implementere modtræk," fortæller Nets' pressechef, Søren Winge, til Computerworld.

Udtalelsen kommer efter, at pressechefen har diskuteret udfaldene på NemID-servicen med flere teknikere hos Nets.

"De fleste danskere kan sagtens bruge NemID, som de plejer. Der vil dog kunne opleves sporadisk ustabilitet," lyder det fra Søren Winge.

Nets i DDoS-beredskab

Onsdag eftermiddags NemID-flimmerier har blandt andet fået Danske Bank til at advisere på sin hjemmeside, at der er tekniske fejl, og man kan prøve senere, hvis der skulle komme en fejlmeddelelse i forsøget på at logge på netbanken med NemID.

"Log-in med NemID kan være ustabilt i øjeblikket. Vi arbejder på at løse problemet," lyder beskeden på NemID's egen hjemmeside, der er tidsstemplet klokken 13:36.  

De nye problemer med NemID kommer blot få timer efter, at hackergruppen Danish Lulzteam i Computerworld har annonceret, at de vil slå til igen mod Nets.

Den angrebserklæring kom igen få timer efter, at Nets proklamerede, at selskabet har strammet væsentligt op på sikkerheden - ikke mindst i forbindelse med DDoS-angreb.

"Vi har læst, at de har varslet et nyt angreb, og derfor er vi også i beredskab. Det kan muligvis være vores forebyggende foranstaltninger, der giver noget støj på linjen," erkender Søren Winge, pressechef hos Nets.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere