Artikel top billede

Forslag: Lad os få konkurrenter til NemID

Dansk Folkepartis it-ordfører vil have flere udbydere og flere indgange til offentlige systemer end det, NemID i dag kan tilbyde. Læs it-ordførerens forslag her.

Når NemID bliver ramt af DDoS-angreb, som der i den seneste tid har været flere eksempler på, så er Danmark for alvor ramt på sin it-infrastruktur.

Knap fire millioner danskere har i den slags perioder besvær eller helt spærret adgang, når de vil logge på netbanken og ikke mindst på det stigende antal offentlige selvbetjeningsløsninger, som S-R-SF-regeringen har fået gennemtrumfet i de seneste år.

Dansk Folkepartis it-ordfører Dennis efterlyser konkurrence til NemID og leverandøren bag login-løsning, Nets.

"Systemet er som sådan godt nok. Men vi er alt for afhængige af det. Vi skal have flere adgange til det offentlige, siger han ifølge DR.dk

Flere dages nedbrud?

DF-ordføreren har direkte bedt finansminister Bjarne Corydon (S) om tage stilling til, om Danmark i fremtiden kører med flere forskellige løsninger til offentlige services, så vi er mindre sårbare, end den seneste uge har vist.

"Indtil nu har vi kun set små angreb fra hackere, der har lagt systemet ned i nogle timer. Men hvad sker der, hvis systemet er nede i dagevis," spørger it-ordføreren ifølge DR.dk

Han peger i den sammenhæng på, at en eventuel konkurrent til NemID kunne indeholde andre former for adgang til det offentlige, hvilke eksempelvis kunne være stemmestyring for synshandicappede eller via fingeraftryk.

"Man er nødt til at lave nogle flere løsninger. Det er simpelthen ikke nok at være afhængig af én indgang," siger Dennis Flydtkjær.

Mødes med NemID-folk

Måske bliver it-ordføreren fra Dansk Folkeparti klogere på sagen, når han i dag sammen med Folketingets andre it-ordførere mødes med leverandøren af NemID, DanID, der er ejet af Nets.

"Som det ser ud nu, kan man eksempelvis ikke bruge NemID, hvis man har en iPad. Mange mennesker må på biblioteket, hvis de skal i kontakt med det offentlige. Men Nets kan nok svare på, hvorfor man har valgt en gammel teknologi til NemID," lyder det fra ordføreren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?