Artikel top billede

Forslag: Lad os få konkurrenter til NemID

Dansk Folkepartis it-ordfører vil have flere udbydere og flere indgange til offentlige systemer end det, NemID i dag kan tilbyde. Læs it-ordførerens forslag her.

Når NemID bliver ramt af DDoS-angreb, som der i den seneste tid har været flere eksempler på, så er Danmark for alvor ramt på sin it-infrastruktur.

Knap fire millioner danskere har i den slags perioder besvær eller helt spærret adgang, når de vil logge på netbanken og ikke mindst på det stigende antal offentlige selvbetjeningsløsninger, som S-R-SF-regeringen har fået gennemtrumfet i de seneste år.

Dansk Folkepartis it-ordfører Dennis efterlyser konkurrence til NemID og leverandøren bag login-løsning, Nets.

"Systemet er som sådan godt nok. Men vi er alt for afhængige af det. Vi skal have flere adgange til det offentlige, siger han ifølge DR.dk

Flere dages nedbrud?

DF-ordføreren har direkte bedt finansminister Bjarne Corydon (S) om tage stilling til, om Danmark i fremtiden kører med flere forskellige løsninger til offentlige services, så vi er mindre sårbare, end den seneste uge har vist.

"Indtil nu har vi kun set små angreb fra hackere, der har lagt systemet ned i nogle timer. Men hvad sker der, hvis systemet er nede i dagevis," spørger it-ordføreren ifølge DR.dk

Han peger i den sammenhæng på, at en eventuel konkurrent til NemID kunne indeholde andre former for adgang til det offentlige, hvilke eksempelvis kunne være stemmestyring for synshandicappede eller via fingeraftryk.

"Man er nødt til at lave nogle flere løsninger. Det er simpelthen ikke nok at være afhængig af én indgang," siger Dennis Flydtkjær.

Mødes med NemID-folk

Måske bliver it-ordføreren fra Dansk Folkeparti klogere på sagen, når han i dag sammen med Folketingets andre it-ordførere mødes med leverandøren af NemID, DanID, der er ejet af Nets.

"Som det ser ud nu, kan man eksempelvis ikke bruge NemID, hvis man har en iPad. Mange mennesker må på biblioteket, hvis de skal i kontakt med det offentlige. Men Nets kan nok svare på, hvorfor man har valgt en gammel teknologi til NemID," lyder det fra ordføreren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.