Artikel top billede

Microsoft sender botnet-dræbende data ud i skyen

Microsoft kobler sine sikkerhedssystemer sammen med cloud-produktet Azure for at levere realtids-bekæmpelse af malware og botnet.

Botnet- og malware-bekæmpelse står højt på dagsordenen i rigtig mange it-firmaer, hvilket også gælder hos Microsoft. 

Derfor flytter kodegiganten fra Redmond nu sin sikkerhedstjeneste ud i skyen for at øge varslingshastigheden, når lokummet brænder på nettet.

Et nyt cloud-baseret sikkerhedssystem nedbringer opdateringshastigheden fra et døgn til 30 sekunder, hvilket skal give en mere effektiv bekæmpelse af malware og botnet.

Microsoft benytter firmaets egen cloud-løsning, Azure, til Cyber Threat Intelligence Program (C-TIP), som sikkerhedsløsningen er blevet døbt.

Eksterne deltagere kan så suge informationer, om eksempelvis inficerede maskiner, direkte i skyen.

Løsningen er en udvidelse af Microsofts botnet-bekæmpende løsning, Microsoft Active Response for Security (MARS).

MARS-projektet blev startet i 2010, så Microsoft kunne dele data om inficerede pc'er med Cert'er og ISP'er.

MARS har blandt andet været med til at lægge botnet som Bamital, Waledac, Rustok, Kelihos og Nitol i graven.

Direkte kriminalitets-linje

Med C-TIP får internetudbydere (ISP) og Cert'er en direkte linje mellem deres tjenester og Windows Azure til at opnå næsten realtids data om de inficerede maskiner, som Microsoft har opdaget.

Tidligere blev organisationerne informeret om sikkerhedsproblemerne via e-mail.

"Deltagelse i C-TIP gør det muligt at få næsten øjeblikkelig adgang til trusselsbilledet," fortæller Microsofts direktør for digital sikkerhed til Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

"Det vil fremskynde informationsdelingen dramatisk og derved øge vores evne til at rense computere, så vi bedre kan holde trit med de hurtigt skiftende it-angreb."

Flere Cert-tjenester har allerede udtrykt ønske om at være med i projektet.
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

AWS Architect & AWS Developer

Netcompany

IT Manager

Capgemini Danmark A/S

Account Executive

Arbejdernes Landsbank

Salesforce-udvikler eller -arkitekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere