Artikel top billede

Microsoft sender botnet-dræbende data ud i skyen

Microsoft kobler sine sikkerhedssystemer sammen med cloud-produktet Azure for at levere realtids-bekæmpelse af malware og botnet.

Botnet- og malware-bekæmpelse står højt på dagsordenen i rigtig mange it-firmaer, hvilket også gælder hos Microsoft. 

Derfor flytter kodegiganten fra Redmond nu sin sikkerhedstjeneste ud i skyen for at øge varslingshastigheden, når lokummet brænder på nettet.

Et nyt cloud-baseret sikkerhedssystem nedbringer opdateringshastigheden fra et døgn til 30 sekunder, hvilket skal give en mere effektiv bekæmpelse af malware og botnet.

Microsoft benytter firmaets egen cloud-løsning, Azure, til Cyber Threat Intelligence Program (C-TIP), som sikkerhedsløsningen er blevet døbt.

Eksterne deltagere kan så suge informationer, om eksempelvis inficerede maskiner, direkte i skyen.

Løsningen er en udvidelse af Microsofts botnet-bekæmpende løsning, Microsoft Active Response for Security (MARS).

MARS-projektet blev startet i 2010, så Microsoft kunne dele data om inficerede pc'er med Cert'er og ISP'er.

MARS har blandt andet været med til at lægge botnet som Bamital, Waledac, Rustok, Kelihos og Nitol i graven.

Direkte kriminalitets-linje

Med C-TIP får internetudbydere (ISP) og Cert'er en direkte linje mellem deres tjenester og Windows Azure til at opnå næsten realtids data om de inficerede maskiner, som Microsoft har opdaget.

Tidligere blev organisationerne informeret om sikkerhedsproblemerne via e-mail.

"Deltagelse i C-TIP gør det muligt at få næsten øjeblikkelig adgang til trusselsbilledet," fortæller Microsofts direktør for digital sikkerhed til Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

"Det vil fremskynde informationsdelingen dramatisk og derved øge vores evne til at rense computere, så vi bedre kan holde trit med de hurtigt skiftende it-angreb."

Flere Cert-tjenester har allerede udtrykt ønske om at være med i projektet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.