Artikel top billede

Disse it-folk skal svede i sommerferien

En stribe danske it-virksomheder har it-systemer kørende hen over sommeren. Hos en virksomhed har man en smart arbejdsdeling med Kina.

Hen over sommeren holder mange danske it-ansatte ferie.

Men en stribe it-systemer kører videre på fuld skrue.

Hos NNIT står kundernes forretning ikke stille i sommerferien, og derfor er mange NNIT'ere i Danmark og udlandet også i sving.

"Nogle af de områder, der kræver konstant tilstedeværelse - ferie eller ej - er drift og monitorering af kundernes servere og systemer," forklarer kommunikationsansvarlig Svend Ravn fra NNIT.

I et vist omfang er større forandringer lagt på hylden i sommertiden, men specialister på alle områder skal alligevel være i beredskab, så eventuelt uforudsete problemer kan løses hurtigst muligt, oplyser han.

Kina og Danmark

I Tianjin i Kina, hvor en fjerdedel af NNIT's 2.000 medarbejdere holder til, er sommeren således ikke den store feriesæson.

"Det er i stedet kinesisk nytår i januar/februar, der trækker. I øvrigt er sommeren ofte fugtig, varm og våd, så mange foretrækker at rejse i Kina i efteråret eller foråret."

"Dermed kan kollegerne i Kina tage over for nogle af de 'ferieramte' i København i juli og august," lyder det om den smarte arbejdsfordeling.

Offentlige it-systemer

Også mange af de ting, som KMD kører for samfundet, holder ikke sommerferie. Det være sig udbetalinger med videre.

"Så vi har selvfølgelig mandskab på plads, der kan håndtere den daglige drift, kundehenvendelser med videre," forklarer pressechef Christoffer Hellmann.

Det er både i KMD's store udviklingshuse såvel som dets it-driftsenhed, hvor KMD har folk på plads i både overvågningen og datacentrene, oplyses det.

Du kan læse mere om, hvor lang tids ferie de ansatte i de store it-firmaer holder her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.