Artikel top billede

CMS-rådgiver: Sådan løser du problemet med add-ons

Langt de fleste sårbarheder i populære CMS'er som Drupal, Joomla og Wordpress ligger i selve tilføjelses-modulerne. Se her, hvordan du griber den situation an.

Som Computerworld skrev mandag, er det de forskellige add-ons, der udgør den største risiko i CMS'er - ikke systemerne i sig selv.

Det er de tyske myndigheders sikkerhedskontor, BSI, der i en rapport undersøger sårbarhederne i systemer som Drupal, Joomla, Plone, Typo3 og Wordpress.

Ifølge BSI er det i Wordpress kun 20 procent af de bugs, der findes, der er i selve kernesystemet, mens 80 procent findes i de forskellige add-ons.

I Drupal er det endnu mere ekstremt - her findes 95 procent af sårbarhederne i tilføjelserne til systemer.

Hos Joomla er det 86 procent af sårbarhederne, der findes i de forskellige moduler, man kan føje til kernesystemet.

Hvor mange brugere er der?

Men følger man en række grundlæggende regler, kan man minimere risikoen.

"Først og fremmest går vi efter nogle af de moduler og plug-ins, der har en stor brugerbase. Hvor mange andre brugere er der? Det er et kvalitetsparameter, og kvalitet og sikkerhed hænger sammen," fortæller Anders Hal Werner, der er udviklingschef og partner hos virksomheden Peytz & Co, der blandt andet laver løsninger med Drupal og Wordpress.

"Og så er det rigtig vigtigt, at hele ens installation og alle moduler på tværs er opdaterede. Der kommer både feature-opdateringer og sikkerhedsopdateringer, og hvis man følger dem mere eller mindre slavisk, er man ret godt med."

"Både Wordpress og Drupal informerer om, at der er kommet nye versioner af modulerne," forklarer Anders Hal Werner, men tilføjer samtidig, at det kan give god mening at kræve en aktiv handling, før opdateringen finder sted."

"Det gør vi blandt andet her hos os for at sikre, at vi har backup. Der kan altid gå noget galt, når du piller ved kode og lægger ny kode ind, så vi skal sikre os, at vi kan rulle tilbage, hvis der skulle ske noget," siger udviklingschefen fra Peytz & Co, der blandt andet har leveret løsninger til DR, Københavns Kommune, FOA og Grundfos.

Flere gode råd til sikkerhed

Selvom rapporten fra BSI overordnet godkender sikkerheden i de undersøgte CMS'er, råder sikkerhedsforskerne ifølge The H-Online til, at man aldrig anvender systemerne med standard-instillingerne.

Det betyder blandt andet, at man bør undgå at køre med standard admin-konti, benytte HTTPS og slå automatiske sikkerheds-opdateringer til.

BSI konkluderer også, at Cross-site scripting (XSS) er det hyppigst forekommende problem i CMS'erne generelt.


Sårbarhedstyper i de undersøgte CMS'er ifølge BSI.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Her er hullerne i dit CMS: Sådan rammer hackerne dig

Open source CMS'er har alvorlige sikkerhedsproblemer

Verdens mest udbredte CMS fylder 10 år

CMC: Det bruges indholdsssystemerne til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.