Jeg ved ikke helt hvorfor: Men jeg kan ikke lide at blive overvåget

Klumme: Jeg aner faktisk ikke, hvorfor jeg har så meget imod, at jeg bliver overvåget på nettet. For vi bliver jo overvåget allesammen.

De fleste blev overraskede og vrede, da The Guardian for nylig afslørede USA's omfattende spionering af både egne statsborgere og alle os andre.

Der blev ballade, blev der, og den er ikke slut endnu.

Men det er sgu ikke nogen let problemstilling.

Det er længe siden, vi kæmpede soldat mod soldat og hær mod hær.

I dag slås vi med droner på den ene side og terrorangreb på den anden.

Begge rammer civile og tilfældige borgere, og begge skammer hinanden ud for netop det.

Krigen er rykket fra det åbne til det skjulte.

En stor del af den er at hacke og spionere de andre i al hemmelighed, mens vi klandrer dem for at gøre præcis det samme.

Og set med den vestlige verdens øjne er der en særlig problemstilling,, i at fjenden kan være hvem som helst iblandt os.

Argumentet holder ikke
Jeg er sikkert ikke den eneste, der undrer mig, når dansk politi afslører hemmelige terrorgrupper fulde af våben og slemme intentioner.

Hvordan fanden finder de dem?

Det er jo nålen i høstakken, og de har fundet den hver gang - indtil nu.

Jeg ved det ikke, hvordan de gør, men jeg er glad for resultatet.

Og jeg tænker, at USA nok ikke er de eneste, der lytter med, læser mails, sms'er, rejseplaner, biblioteksudlån og sammenligner alle data med særlige programmer.

Problemet er bare, at jeg ikke bryder mig om at være en del af den høstak, de leder i.

At mine sms'er, mails og samtaler også bliver logget og kigget i og analyseret og sammenlignet.

Artiklen fortsætter på næste side...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere






Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.