Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Farligt hul i Exchange: Microsoft vil løse problemet

Kritisk sikkerhedshul i Exchange skal løses omgående.

Microsoft er på vej med otte sikkerheds-opdateringer, som selskabet på tirsdag udsender i den månedlige såkaldte 'patch tuesday.'

Opdateringerne skal lukke kritiske huller i Internet Explorer samt i den forretnings-kritiske Exchange Server, ligesom der vil blive fikset mindre alvorlige sikkerheds-problemer i samtlige versioner af Windows.

Sikkerheds-eksperter peger på, at de vigtigste af opdateringerne er sikkerheds-lapperne til Internet Explorer.

Her vil der nemlig blive lukket kritiske sikkerheds-huller i samtlige versioner fra IE & i Windows XP til IE 10 i Windows 8 og Windows RT.

Tre kritiske

Microsoft betegner tre af de otte kommende sikkerheds-opdateringer som 'kritiske,' der er Microsoft mest alvorlige rating af de fire ratings, som selskabet arbejder med.

De øvrige fem er kategoriseret som "vigtige,' der er Microsoft næst-alvorligste rating.

Exchange Server

Den kritiske sikkerheds-opdatering af Exhcange Server dækker alle udgaver fra Exchange 2007 til Exchange 2013.

Den amerikanske sikkerheds-ekspert Tommy Chin fra Core Security skriver i en e-mail til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at denne sikkerheds-opdatering bør have højeste prioritet.

"Sårbarheden i Exchange udgør en trussel mod alle virksomheder, der kører deres e-mail på Exchange," skriver han.

Andre sikkerheds-eksperter vurderer, at Exchange-opdateringen er en opdatering af Oracles Outside In.

Outside In anvendes i Exchanges biblioteker til at vise fil-attachements i en browser i stedet for at åbne dem i egne applikationer som eksempelvis Microsoft Word.

Oracle udsendte i sidste måned en patch til Outside In - blot en uge efter, at Microsoft udsendte sin samling af sikkerheds-opdateringer for juli.

Microsoft har tidligere patchet Exchange flere gange på grund af bugs i Outside In, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau. Det skete eksempelvis to gange i 2012 og senest i februar i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere