Steve Ballmers afløser: Her er kandidaterne

Det er svært at pege på en oplagt efterfølger for Steve Ballmer, men her er nogle af de mulige kandidater til direktør-posten i Microsoft.

Efter at Microsoft i fredags annoncerede, at koncernens topchef Steve Ballmer indenfor det næste år vil trække sig tilbage fra sin post, vrimler det med mere eller mindre seriøse bud på, hvem afløseren skal være.

Spekulationerne afspejler, at der ikke er nogen oplagt kronprins til at tage over efter Ballmer.

En ny Microsoft CEO bliver den kun tredje i rækken siden firmaets start i 1975, hvor Ballmer tog over efter stifteren Bill Gates i år 2000.

Så uanset den kommende CEOs profil er det evident, at det er nogle ualmindeligt store sko, der skal fyldes, når en ny topchef sætter retningen for Microsofts fremtid.

Internt er Microsofts nuværende topledelse besat med en række meget stærke profiler, der kan være kandidater. Her er tre bud:

Julie Larson-Green:
Har 20 års erfaring som topchef i firmaet og blev i foråret udpeget som chef for Microsofts devices-divison, hvor hun styrer Microsofts hardware-forretning med Xbox og Surface som de mest prominente produkter.

Hun har tidligere stået i spidsen for udvikling, design og udgivelse af de seneste Windows-versioner (7, 8 og 8.1). For hendes kandidatur taler, at stifteren Bill Gates har udpeget Windows 8 som et stort fremskridt for selskabet.

Terry Myerson:
Er blevet udpeget som en af de store vindere i den seneste reorganisering af Microsoft. Han er avanceret fra chefposten i Windows Phone-forretningen til i dag, hvor han er chef for udviklingen af styresystemer indenfor både pc, servere, smartphones og Xbox.

Kevin Turner:
Microsofts mangeårige COO er i dag formelt nummer to i Microsoft efter Steve Ballmer. Turner har ansvaret for Microsofts salg og har udover stærke resultater ofte markeret sig med meget lidt pæne udtalelser om Microsofts konkurrenter. For Turners vedkommende trækker det fra, at han ikke har en baggrund indenfor teknologi og udvikling.

Satya Nadella:
Rygter har tidligere gået på, at Nadella er Ballmers personlige favorit som afløser. Han har i dag ansvaret for back-end server software, databases og en række andre knap så højt profilerede, men meget lukrative forretningsområder indenfor business-it.

Han har desuden spillet en stor rolle i Microsofts satsning på cloud og online-services. I den nye organisation har han også et stort ord at skulle have sagt i forhold til opbygningen af Microsofts datacentre.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.