Artikel top billede

It-politikere: På disse områder skal Danmark storsatse

Politikere fra både regeringsparti og opposition har fokus på at drive den offentlige sektor mere effektivt ved hjælp af it, uden de dog har de helt konkrete løsninger på rede hånd.

It-ordfører Andreas Steenberg fra Radikale Venstre er med egne ord interesseret i især to opgaver for Danmark på it-fronten.

"Styrket konkurrenceevne og bedre velfærd med brugen af it," forklarer Andreas Steenberg om sine to hovedprioriteringsområder.

Han er i kølvandet på det famøse Sokkegate-debatindlæg fra Trine Bramsen, i lighed med sine it-ordførerkolleger, blevet forelagt muligheden for at udpege de indsatsområder, som Computerworld-læserne har hjulpet folketingspolitikerne med at identificere.

It skal ophæve tid og sted

Andreas Steenberg fortæller, at sigtekornet især er drejet ind på besparelser, når det kommer til at kombinere de to områder - altså opnåelse af en bedre konkurrenceevne på velfærdsområdet.

"Hvorfor transporterer vi folk fysisk til et sted, hvis man via nettet kan løse det uafhængigt af tid og sted? Hvorfor sidde med papir, papirkalender og den slags, som vi plejer, hvis cloud computing er meget nemmere?" spørger Andreas Steenberg retorisk.

Han uddyber sine pointer med at fremhæve forsøg med telemedicin, hvor kronisk syge er blevet overvåget på distancen.

"Patienten skal ikke flytte sig så langt. I Vestjylland har nogle patienter over 90 kilometer til sygehuset. På selve sygehuset er arbejdsgangene ligeledes blevet nemmere med it," opsummerer it-ordføreren sin opfattelse af telemedicin.

Venstre: Alle skal beherske it
Også it-ordførerkollega Michael Aastrup Jensen fra Venstre er blevet spurgt om sine it-prioriteringer efter Sokkegate-indlægget.

Han er - i lighed med Andreas Steenberg - også inde på, at den offentlige sektor skal drives mere effektivt ved hjælp af it, selvom det ikke nødvendigvis er helt så ligetil.

"En forudsætning for bedre udnyttelse af it i hele samfundet er, at vi bliver bedre til at beherske teknologien. Disse kompetencer skal opbygges så tidligt som muligt i livet og styrkes på alle niveauer i vores uddannelser," forklarer Michael Aastrup-Jensen og fortsætter:

"Samtidig er det afgørende, at både borgere og virksomheder har tillid til, at it kan anvendes sikkert, og at de kan færdes trygt på internettet," lyder det fra Venstre-politikeren, som dog ikke angiver præcis, hvordan kompetencerne skal opnås, eller hvordan vi skal færdes sikkert på nettet.

Michael Aastrup-Jensen mener dog, at vi bør kigge mod vores nabolande, når vi skal anvende it til styrkelse af vores produktivitet og fremover undgå flere offentlige it-skandaler.

Du kan ude i faktaboksen til højre for denne artikel læse, hvordan alle de andre seks it-ordførere på Christiansborg mener, at den danske it-udvikling skal prioriteres.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.