Artikel top billede

It-politikere: På disse områder skal Danmark storsatse

Politikere fra både regeringsparti og opposition har fokus på at drive den offentlige sektor mere effektivt ved hjælp af it, uden de dog har de helt konkrete løsninger på rede hånd.

It-ordfører Andreas Steenberg fra Radikale Venstre er med egne ord interesseret i især to opgaver for Danmark på it-fronten.

"Styrket konkurrenceevne og bedre velfærd med brugen af it," forklarer Andreas Steenberg om sine to hovedprioriteringsområder.

Han er i kølvandet på det famøse Sokkegate-debatindlæg fra Trine Bramsen, i lighed med sine it-ordførerkolleger, blevet forelagt muligheden for at udpege de indsatsområder, som Computerworld-læserne har hjulpet folketingspolitikerne med at identificere.

It skal ophæve tid og sted

Andreas Steenberg fortæller, at sigtekornet især er drejet ind på besparelser, når det kommer til at kombinere de to områder - altså opnåelse af en bedre konkurrenceevne på velfærdsområdet.

"Hvorfor transporterer vi folk fysisk til et sted, hvis man via nettet kan løse det uafhængigt af tid og sted? Hvorfor sidde med papir, papirkalender og den slags, som vi plejer, hvis cloud computing er meget nemmere?" spørger Andreas Steenberg retorisk.

Han uddyber sine pointer med at fremhæve forsøg med telemedicin, hvor kronisk syge er blevet overvåget på distancen.

"Patienten skal ikke flytte sig så langt. I Vestjylland har nogle patienter over 90 kilometer til sygehuset. På selve sygehuset er arbejdsgangene ligeledes blevet nemmere med it," opsummerer it-ordføreren sin opfattelse af telemedicin.

Venstre: Alle skal beherske it
Også it-ordførerkollega Michael Aastrup Jensen fra Venstre er blevet spurgt om sine it-prioriteringer efter Sokkegate-indlægget.

Han er - i lighed med Andreas Steenberg - også inde på, at den offentlige sektor skal drives mere effektivt ved hjælp af it, selvom det ikke nødvendigvis er helt så ligetil.

"En forudsætning for bedre udnyttelse af it i hele samfundet er, at vi bliver bedre til at beherske teknologien. Disse kompetencer skal opbygges så tidligt som muligt i livet og styrkes på alle niveauer i vores uddannelser," forklarer Michael Aastrup-Jensen og fortsætter:

"Samtidig er det afgørende, at både borgere og virksomheder har tillid til, at it kan anvendes sikkert, og at de kan færdes trygt på internettet," lyder det fra Venstre-politikeren, som dog ikke angiver præcis, hvordan kompetencerne skal opnås, eller hvordan vi skal færdes sikkert på nettet.

Michael Aastrup-Jensen mener dog, at vi bør kigge mod vores nabolande, når vi skal anvende it til styrkelse af vores produktivitet og fremover undgå flere offentlige it-skandaler.

Du kan ude i faktaboksen til højre for denne artikel læse, hvordan alle de andre seks it-ordførere på Christiansborg mener, at den danske it-udvikling skal prioriteres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere