Artikel top billede

Kritisk sikkerhedshul opdaget i populær browser

En ny 0-dages-sårbarhed har ramt flere versioner af Microsofts Internet Explorer-browser. Læs her, hvordan du får stoppet hullet i en fart.

Software-giganten Microsoft har udsendt en sikkerhedsmeddelelse om et nyfundet sikkerhedshul i selskabets browser, Internet Explorer version 6, 7, 8 og 9.

Det beretter sikkerhedsselskabet CSIS Security Group, som meddeler, at sikkerhedshullet allerede er blevet udnyttet i målrettede angreb.

"Sårbarheden opstår i måden, hvorpå Internet Explorer læser et objekt i hukommelsen, som allerede er blevet slettet eller allokeret forket. Det kan lede til en korruption af hukommelsen og kørsel af arbitrær kode," skriver CSIS Security Group i en sikkerhedsadvarsel.

"Der er således tale om en sårbarhed, som er klassisk i drive-by scenarie, hvor en ondsindet person lokker sit offer til at besøge en særligt udformet webside," fortsætter sikkerhedsselskabet.

Omkring en tredjedel af danske websurfere bruger ifølge FDIM Internet Explorer til at navigere rundt på nettet, og godt 15 procent af danskerne bruger IE-versioner, som er i farezonen. 

Flere undtagelser

Der er flere måder at undgå at blive udsat for sikkerhedsrisiko, indtil kodegiganten fra Redmond får fikset o-dags-sårbarheden, som kommer, blot en uge efter at Microsoft har lappet flere kritiske sikkerhedshuller i sin månedlige sikkerhedsopdatering.

"Hvis Microsoft Internet Explorer behandler den pågældende webside i 'restricted zone' (enhanced security configuration), vil sårbarheden ikke udløses," forklarer CSIS i sin sikkerhedsadvarsel.

Derved er der flere Windows-versioner, som ikke bliver ramt af det nyopdagede hul.

Det gælder eksempelvis Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, og Windows Server 2012 R2.

"Endvidere er det vigtigt at notere sig, at Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) også giver beskyttelse mod denne sårbarhed, så længe EMET er konfigureret til at beskytte Internet Explorer, hvilket den er i sin standardinstallation," skriver CSIS Security Group i sin advarsel.

Sikkerhedsselskabet fortæller ligeledes, at der er udsendt midlertidigt lappegrej, indtil der er udsendt et egentligt kode-modtræk mod 0-dags-sårbarheden, hvilket forventes at komme uden for Microsofts månedlige sikkerhedsopdateringer.

Du kan læse mere om 0-dags-sårbarheden i internet Explorer-browseren på Microsofts hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere