Artikel top billede

Dusørjæger gafler over en halv million fra Microsoft

Der er gode penge i at opdage sikkerhedshuller i Microsofts produkter. Specielt hvis der er tale om Windows 8.1. Det har en sikkerhedsdusørjæger nydt godt af.

100.000 dollar eller 551.940 kroner efter dagens kurs.

Det er, hvad en sikkerhedsmand nu kan putte i muldvarpen, efter at han har opdaget et hul i Windows 8.1, der først bliver frigivet i Danmark den 18. oktober.

Microsoft har således belønnet sikkerhedsanalytiker James Forshaw med beløbet, fordi han har fundet et hul i den kommende opdatering til Windows 8.

James Forshaw fortæller til Computerworlds internationale nyhedstjeneste, at han har brugt et par uger på at finde fejlen. 

Han peger dog på, at det kræver mange års erfaring med fejlfinding at nå frem til resultatet.

Microsoft fortæller, at de allerede har set varianter af den angrebsmetode, som James Forshaw har beskrevet, men giver ham alligevel dusøren, fordi hans bidrag har været af meget høj kvalitet og ligeledes peger på en stribe hidtil ukendte fejl.

På grund af Microsofts sikkerhedsregler er det ikke tilladt at fortælle præcis, hvad fundet handler om.

Sikkerhedsdusørjæger

Det er langt fra første gang, at James Forshaw kan hæve store beløb for sit sikkerhedsarbejde. 

James Forshaw vandt således 100.000 kroner ved årets udgave af Pwn2Own for at hacke Java, og også i januar 2012 blev han belønnet.

I sidste uge fandt en anden sikkerhedsekspert sårbarheder i Yahoo, og for den ulejlighed fik han et gavekort på 70 kroner til en T-shirt i virksomhedens souvenir-butik.

Den gestus blev af flere betegnet som noget fedtet, og det har da også betydet en ændret praksis hos net-giganten Yahoo. 

I et blog-indlæg fortæller Yahoo, at T-shirten er blevet udskiftet med et kontantbeløb på mellem 150 og 15.000 dollar. Og at det sker med tilbagevirkende kraft. 

Alle, der har fundet sårbarheder i Yahoos-produkter siden 1. juli i år, får således penge. 

Og T-shirten får man vist lov til at beholde.

Læs også:
Hacker-dyst: Vind hundredetusindvis af kroner

Microsoft betaler store beløb til kendte top-hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere