Artikel top billede

Dusørjæger gafler over en halv million fra Microsoft

Der er gode penge i at opdage sikkerhedshuller i Microsofts produkter. Specielt hvis der er tale om Windows 8.1. Det har en sikkerhedsdusørjæger nydt godt af.

100.000 dollar eller 551.940 kroner efter dagens kurs.

Det er, hvad en sikkerhedsmand nu kan putte i muldvarpen, efter at han har opdaget et hul i Windows 8.1, der først bliver frigivet i Danmark den 18. oktober.

Microsoft har således belønnet sikkerhedsanalytiker James Forshaw med beløbet, fordi han har fundet et hul i den kommende opdatering til Windows 8.

James Forshaw fortæller til Computerworlds internationale nyhedstjeneste, at han har brugt et par uger på at finde fejlen. 

Han peger dog på, at det kræver mange års erfaring med fejlfinding at nå frem til resultatet.

Microsoft fortæller, at de allerede har set varianter af den angrebsmetode, som James Forshaw har beskrevet, men giver ham alligevel dusøren, fordi hans bidrag har været af meget høj kvalitet og ligeledes peger på en stribe hidtil ukendte fejl.

På grund af Microsofts sikkerhedsregler er det ikke tilladt at fortælle præcis, hvad fundet handler om.

Sikkerhedsdusørjæger

Det er langt fra første gang, at James Forshaw kan hæve store beløb for sit sikkerhedsarbejde. 

James Forshaw vandt således 100.000 kroner ved årets udgave af Pwn2Own for at hacke Java, og også i januar 2012 blev han belønnet.

I sidste uge fandt en anden sikkerhedsekspert sårbarheder i Yahoo, og for den ulejlighed fik han et gavekort på 70 kroner til en T-shirt i virksomhedens souvenir-butik.

Den gestus blev af flere betegnet som noget fedtet, og det har da også betydet en ændret praksis hos net-giganten Yahoo. 

I et blog-indlæg fortæller Yahoo, at T-shirten er blevet udskiftet med et kontantbeløb på mellem 150 og 15.000 dollar. Og at det sker med tilbagevirkende kraft. 

Alle, der har fundet sårbarheder i Yahoos-produkter siden 1. juli i år, får således penge. 

Og T-shirten får man vist lov til at beholde.

Læs også:
Hacker-dyst: Vind hundredetusindvis af kroner

Microsoft betaler store beløb til kendte top-hackere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere