Artikel top billede

Dansk it-bestyrelse har "hånden på kogepladen"

Der er en særlig grund til, at bestyrelsesmedlemmerne i det danske sikkerhedsfirma Comendo skal have hånden på kogepladen, forklarer bestyrelsesformanden.

Hos it-sikkerhedsfirmaet Comendo sker der store ændringer - herunder i ledelsen af selskabet.

Men faktisk har det været et ønske for Comendos aktionærer, at der sidder nogen i toppen i bestyrelsen, som selv har "hånden på kogepladen" og altså er medejere.

Bestyrelsesformand og medejer Torben Aagaard fra Comendo A/S forklarer:

"Jeg tror personligt på, at man har mere fokus på værdiskabelsen for både kunder, medarbejdere og aktionærer, når man som bestyrelse selv har investeret væsentlige midler i det selskab, som man er øverste ledelsesorgan for," udtaler han til Computerworld.

Da han i sommer, ifølge eget udsagn, blev opfordret til at stille op som formand, var en af begrundelserne, at aktionærerne ønskede en stærkere repræsentation af aktionærer i bestyrelsen.

Ejer taber penge - men god stemning

Selvom Torben Aagaard via Como Group ApS har lidt store tab - læs mere om det her - er stemningen god hos Comendo A/S.

"Jeg fornemmer en rigtig god motivation og stemning i bestyrelsen, som jo har fælles forretningsmæssige interesser, i og med at vi er aktionærer i den virksomhed, vi leder sammen," udtaler Torben Aagaard.

"Jeg fornemmer også, at medarbejderne finder det betryggende, at ejerne selv leder virksomheden. Vi er mere i "øjenhøjde" med dem selv, som en af dem fortalte mig," siger Torben Aagaard.

Comendo A/S har på kort tid frasolgt store dele af forretningen, fritstillet CFO'en, udskiftet CEO'en - og også bestyrelsesformand og næstformand.

På en ekstraordinær generalforsamling i begyndelsen af denne måned blev Poul-Erik Lund og Jens Kristian Jepsen valgt til bestyrelsen.

Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Torben Aagaard som formand og Poul-Erik Lund som næstformand, hedder det i en fondsbørsmeddelelse.

På generalforsamlingen besluttede man samtidig at gennemføre en nedskrivning af selskabets aktiekapital.

Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere