Artikel top billede

Dansk it-bestyrelse har "hånden på kogepladen"

Der er en særlig grund til, at bestyrelsesmedlemmerne i det danske sikkerhedsfirma Comendo skal have hånden på kogepladen, forklarer bestyrelsesformanden.

Hos it-sikkerhedsfirmaet Comendo sker der store ændringer - herunder i ledelsen af selskabet.

Men faktisk har det været et ønske for Comendos aktionærer, at der sidder nogen i toppen i bestyrelsen, som selv har "hånden på kogepladen" og altså er medejere.

Bestyrelsesformand og medejer Torben Aagaard fra Comendo A/S forklarer:

"Jeg tror personligt på, at man har mere fokus på værdiskabelsen for både kunder, medarbejdere og aktionærer, når man som bestyrelse selv har investeret væsentlige midler i det selskab, som man er øverste ledelsesorgan for," udtaler han til Computerworld.

Da han i sommer, ifølge eget udsagn, blev opfordret til at stille op som formand, var en af begrundelserne, at aktionærerne ønskede en stærkere repræsentation af aktionærer i bestyrelsen.

Ejer taber penge - men god stemning

Selvom Torben Aagaard via Como Group ApS har lidt store tab - læs mere om det her - er stemningen god hos Comendo A/S.

"Jeg fornemmer en rigtig god motivation og stemning i bestyrelsen, som jo har fælles forretningsmæssige interesser, i og med at vi er aktionærer i den virksomhed, vi leder sammen," udtaler Torben Aagaard.

"Jeg fornemmer også, at medarbejderne finder det betryggende, at ejerne selv leder virksomheden. Vi er mere i "øjenhøjde" med dem selv, som en af dem fortalte mig," siger Torben Aagaard.

Comendo A/S har på kort tid frasolgt store dele af forretningen, fritstillet CFO'en, udskiftet CEO'en - og også bestyrelsesformand og næstformand.

På en ekstraordinær generalforsamling i begyndelsen af denne måned blev Poul-Erik Lund og Jens Kristian Jepsen valgt til bestyrelsen.

Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Torben Aagaard som formand og Poul-Erik Lund som næstformand, hedder det i en fondsbørsmeddelelse.

På generalforsamlingen besluttede man samtidig at gennemføre en nedskrivning af selskabets aktiekapital.

Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.