Artikel top billede

Bizar krusedulle-sag nærmer sig sin afslutning

En lettere grotesk sammenblanding af analog verden og digital virkelighed er ved at være fortid i landets kommuner. Læs her, hvordan den såkaldte krusedulle-sag har udviklet sig.

En længerevarende sag om, hvorvidt skriftlige kommunale afgørelser skal have sagsbehandler-underskrifter eller ej, er ved at være fortid.

Enden er nær på den såkaldte krusedulle-sag, efter justitsminister Morten Bødskov (S) i starten af måneden fremsatte et lovforslag, der betyder, at kommunerne ikke længere behøver at påføre afgørelser en personlig underskrift.

Dermed ser der ud til, at det bliver sat punktum i sagen, som har rullet siden maj 2010, da blandt andre tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) blev rodet ind i miseren af Kommunernes Landsforening (KL).

Lovforslaget, der nu er på banen efter flere års tovtrækkerier, betyder, at sagsbehandlere ikke behøver at udprinte en afgørelse, påføre sin underskrift til afgørelsen og scanne papirer med underskriften ind for derefter at maile afgørelsen til borgeren.

Det skriver KL.

Skal være en 'endelig' afgørelse

Med indførelsen af Digital Post om 10 dages tid betyder afskaffelsen af det tidligere underskriftskrav, at håndteringen af Digital Post bliver en del smidigere og billigere end den nuværende praksis med print, underskrift og scanning.

"Samtidig skal kommunen dog sikre, at afgørelsen er 'endelig'. Modtageren af afgørelsen skal kunne have tillid til, at afgørelsen er endelig og ikke blot et udkast," skriver KL.

Kommunernes Landsforening angiver samtidig, at afgørelser eksempelvis fremover kan sendes i et ikke-redigerbart dokumentformat som eksempelvis PDF og først sende skrivelserne ud, når der rent faktisk foreligger en endelig afgørelse i en sag.

Lige stramt nok

Sagen tog ellers sin begyndelse, da ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen tidligere har udtalt, at der skal være underskrifter på alle afgørelser fra en kommune.

Ombudsmanden har siden over for nyhedsbureauet Ritzau fortalt, at hans udsagn er blevet tolket lige stramt nok.

Med det nye lovforslag er det dog nok, at borgerne kan se, hvem afsenderen (typisk sagsbehandleren) er i stedet for, at der også skal være en mere eller mindre læselig underskrift som tegn på, at der er tale om en afgørelse i en sag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere