Artikel top billede

Bizar krusedulle-sag nærmer sig sin afslutning

En lettere grotesk sammenblanding af analog verden og digital virkelighed er ved at være fortid i landets kommuner. Læs her, hvordan den såkaldte krusedulle-sag har udviklet sig.

En længerevarende sag om, hvorvidt skriftlige kommunale afgørelser skal have sagsbehandler-underskrifter eller ej, er ved at være fortid.

Enden er nær på den såkaldte krusedulle-sag, efter justitsminister Morten Bødskov (S) i starten af måneden fremsatte et lovforslag, der betyder, at kommunerne ikke længere behøver at påføre afgørelser en personlig underskrift.

Dermed ser der ud til, at det bliver sat punktum i sagen, som har rullet siden maj 2010, da blandt andre tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) blev rodet ind i miseren af Kommunernes Landsforening (KL).

Lovforslaget, der nu er på banen efter flere års tovtrækkerier, betyder, at sagsbehandlere ikke behøver at udprinte en afgørelse, påføre sin underskrift til afgørelsen og scanne papirer med underskriften ind for derefter at maile afgørelsen til borgeren.

Det skriver KL.

Skal være en 'endelig' afgørelse

Med indførelsen af Digital Post om 10 dages tid betyder afskaffelsen af det tidligere underskriftskrav, at håndteringen af Digital Post bliver en del smidigere og billigere end den nuværende praksis med print, underskrift og scanning.

"Samtidig skal kommunen dog sikre, at afgørelsen er 'endelig'. Modtageren af afgørelsen skal kunne have tillid til, at afgørelsen er endelig og ikke blot et udkast," skriver KL.

Kommunernes Landsforening angiver samtidig, at afgørelser eksempelvis fremover kan sendes i et ikke-redigerbart dokumentformat som eksempelvis PDF og først sende skrivelserne ud, når der rent faktisk foreligger en endelig afgørelse i en sag.

Lige stramt nok

Sagen tog ellers sin begyndelse, da ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen tidligere har udtalt, at der skal være underskrifter på alle afgørelser fra en kommune.

Ombudsmanden har siden over for nyhedsbureauet Ritzau fortalt, at hans udsagn er blevet tolket lige stramt nok.

Med det nye lovforslag er det dog nok, at borgerne kan se, hvem afsenderen (typisk sagsbehandleren) er i stedet for, at der også skal være en mere eller mindre læselig underskrift som tegn på, at der er tale om en afgørelse i en sag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Kan ikke skifte leverandør: Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle uden udbud
Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle, der er eneste selskab, der kan levere den software, som regionen er afhængig af. “Et skifte fra Oracle-teknologi til anden teknologi er noget nær umuligt,” konkluderer regionen.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.