Men det er ikke bare en arbejdsplads.
Det er ved nærmere eftersyn tale om et helt samfund, hvor den eneste opgave er at udvikle produkter, der kan forsyne verdens virksomheder med big data- og Bi-software.
Engang var her marker og skov med enorme fyrretræer, og rundt om Sas-land er området stadig domineret af landmænd, der avler grøntsager og majs.
Dette område af USA er mellemklasseland med bønder i træhuse.
I dag er mange af træerne i Cary blevet fældet for at gøre plads til en komplet kode-by, hvor 5.000 it-personer hver dag har deres arbejdsgang. Højhuse med glasfacader, hvor udviklerne sidder i kontor efter kontor og taster i bygning efter bygning.
Skovområdet er kommet til at ligne et it-reservat med egne læger, tandlæger, skoler, børnehaver, sportsanlæg og endda færdselspoliti, der uddeler bøder på 15 dollar, hvis du overskrider hastighedsbegrænsninger på området.
På et område dyrkes der grøntsager, som bruges af kokkene på områdets hotel, og det hele forsynes med energi fra en solcellefarm.
Alt, hvad der skal til for at holde samfundet kørende.
Man kan bygge en glaskuppel rundt om området, og de færreste vil nok bemærke det.
Sas-hovedkvarteret i Cary er helt specielt, og for år tilbage valfartede Google til denne destination for at få inspiration til opbygningen af sit eget berømte Googleplex-campus.
"Bagsiden kan naturligvis være, om man bliver for afhængig at stedet, det kan jo virke, som om firmaet ejer dig med sygeforsikringer og alt det andet."
To regenter i Sas-land
Selv om der hver dag kommer 5.000 mennesker og arbejder på det aflukkede område, så er der kun to fastboende. De øvrige medarbejdere bor rundt om området - altså uden for grænsebommen.
Men Jim Goodnight og John Sall bor her fast. Det var dem, der startede det hele - og i øvrigt er de eneste ejere af Sas Institute.
De to herrer startede firmaet i 1976 på baggrund af deres ph.d. på det lokale universitet.
En statistisk afhandling med en vision om at gøre det nemmere at planlægge landmændenes afgrøder på markerne i området.
Under studierne viste det sig, at andre brancher kunne få gavn af de statistiske beregninger, og derfor tog de to unge studerende springet ud i selvstændig virksomhed. Navnet blev Sas, som en forkortelse af Statistical Analysis System.
Da eksamen var afsluttet, besluttede de sig for at fortsætte arbejdet i en virksomhed. Et stykke skov blev opkøbt i North Carolina - ikke langt fra universitetet - og det første hus blev opført.
Siden da er mere og mere skov blevet opkøbt og benyttet til at udbygge firmaet. Og til den infrastruktur, der kræves af det minisamfund, som de har ønsket sig.
Alle de ansatte bor uden for reservatet, og de pendler på arbejde hver dag. Mange forlader dog aldrig egnen, og det er slet ikke ualmindeligt, at folk er i firmaet i 20 eller 30 år, eller at børnene bliver ansat i virksomheden, når forældrene går på pension.
Dem, der vil skifte, gør det ofte til konkurrenten IBM, der ligeledes har et stort byggeri liggende i samme område. Så behøver man jo heller ikke at flytte.
For den danske betragter springer det naturligvis i øjnene, at Novo Nordisk også har valgt at slå sig ned i det midtamerikanske område med de gode universiteter til at føde virksomheden med medarbejdere.
Man bliver altid lidt mere dansk, når man er uden for kongerigets grænser.
Artiklen fortsætter på næste side...