Er et komplet samfund den bedste it-arbejdsplads?

Her er it-arbejdspladsen fra dine vildeste drømme

Er dette verdens vildeste it-arbejdsplads, eller er det et amerikansk glansbillede, der gør medarbejderne til deres totale ejendom? Døm selv.

North Carlina, USA: 360 hektar eller 3,6 millioner kvadratmeter skov i byen Cary i North Carlina i det østlige USA er blevet forvandlet til hovedsæde for it-virksomheden Sas Institute.

Men det er ikke bare en arbejdsplads.

Det er ved nærmere eftersyn tale om et helt samfund, hvor den eneste opgave er at udvikle produkter, der kan forsyne verdens virksomheder med big data- og Bi-software.

Engang var her marker og skov med enorme fyrretræer, og rundt om Sas-land er området stadig domineret af landmænd, der avler grøntsager og majs.

Dette område af USA er mellemklasseland med bønder i træhuse.

I dag er mange af træerne i Cary blevet fældet for at gøre plads til en komplet kode-by, hvor 5.000 it-personer hver dag har deres arbejdsgang. Højhuse med glasfacader, hvor udviklerne sidder i kontor efter kontor og taster i bygning efter bygning.

Skovområdet er kommet til at ligne et it-reservat med egne læger, tandlæger, skoler, børnehaver, sportsanlæg og endda færdselspoliti, der uddeler bøder på 15 dollar, hvis du overskrider hastighedsbegrænsninger på området.

På et område dyrkes der grøntsager, som bruges af kokkene på områdets hotel, og det hele forsynes med energi fra en solcellefarm.

Det er svært danne sig et komplet overblik over det enorme campus.

Alt, hvad der skal til for at holde samfundet kørende.

Man kan bygge en glaskuppel rundt om området, og de færreste vil nok bemærke det.

Sas-hovedkvarteret i Cary er helt specielt, og for år tilbage valfartede Google til denne destination for at få inspiration til opbygningen af sit eget berømte Googleplex-campus.
"Bagsiden kan naturligvis være, om man bliver for afhængig at stedet, det kan jo virke, som om firmaet ejer dig med sygeforsikringer og alt det andet."

To regenter i Sas-land
Selv om der hver dag kommer 5.000 mennesker og arbejder på det aflukkede område, så er der kun to fastboende. De øvrige medarbejdere bor rundt om området - altså uden for grænsebommen.

Men Jim Goodnight og John Sall bor her fast. Det var dem, der startede det hele - og i øvrigt er de eneste ejere af Sas Institute.

De to herrer startede firmaet i 1976 på baggrund af deres ph.d. på det lokale universitet.

En statistisk afhandling med en vision om at gøre det nemmere at planlægge landmændenes afgrøder på markerne i området.

Under studierne viste det sig, at andre brancher kunne få gavn af de statistiske beregninger, og derfor tog de to unge studerende springet ud i selvstændig virksomhed. Navnet blev Sas, som en forkortelse af Statistical Analysis System.

Da eksamen var afsluttet, besluttede de sig for at fortsætte arbejdet i en virksomhed. Et stykke skov blev opkøbt i North Carolina - ikke langt fra universitetet - og det første hus blev opført.

Siden da er mere og mere skov blevet opkøbt og benyttet til at udbygge firmaet. Og til den infrastruktur, der kræves af det minisamfund, som de har ønsket sig.

Alle de ansatte bor uden for reservatet, og de pendler på arbejde hver dag. Mange forlader dog aldrig egnen, og det er slet ikke ualmindeligt, at folk er i firmaet i 20 eller 30 år, eller at børnene bliver ansat i virksomheden, når forældrene går på pension.

Et solcelleanlæg forsyner hele butikken med strøm.

Dem, der vil skifte, gør det ofte til konkurrenten IBM, der ligeledes har et stort byggeri liggende i samme område. Så behøver man jo heller ikke at flytte.

For den danske betragter springer det naturligvis i øjnene, at Novo Nordisk også har valgt at slå sig ned i det midtamerikanske område med de gode universiteter til at føde virksomheden med medarbejdere.

Man bliver altid lidt mere dansk, når man er uden for kongerigets grænser.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.