Artikel top billede

Vi går amok med software-indkøb: Her er forklaringen

Der er for alvor kommet gang i salget af forretningssoftware igen, og det er der en række gode grunde til.

Efter at have holdt it-budgetterne i en temmelig stram snor i flere år ser det nu ud til, at mange virksomheder igen er klar til at investere i forretningssoftware. 

Det er ikke bare på de relativt nye områder som social software og mobile løsninger, at der investeres, for mange virksomheder ser nu også ud til at være i gang med en modernisering af af gamle teknologi-kendinge som ERP, CRM og BI - blandt andet for at kunne komme med på trends som big data og analytics.

IDC vurderer, at det globale marked for software vil vokse med 5,7 procent i 2013 i forhold til 2012.

Det begrundes blandt andet med, at der er kommet lidt mere ro på økonomierne i EU.

"Virksomhederne ser nu nye muligheder for at komme op med nye og forbedrede produkter ved at udnytte information. Det er derfor forklaringen på, at software til at håndtere, tilgå og dele information (struktureret og ustruktureret) fortsætter med at være en prioritet," lyder det blandt andet fra analysefirmaet.

Mens der altså generelt er positive tendenser på softwaremarkedet, er særligt markedet for social software til virksomheder på himmelflugt. På denne del af markedet er der ifølge IDC tale om en vækst på hele 28,3 procent fra første halvår 2012 til første halvår i år.

De største leverandører

IDC skriver samtidig, at Microsoft har styrket sin position som verdens største software-leverandør og i første halvår 2013 havde en markedsandel på 18,4 procent målt på omsætning.

I samme periode kom Oracle ifølge IDC ind som nummer to med en markedsandel på 8,6 procent, IBM stod for 7,6 procent og SAP for 4,5 procent.

Der er samtidig en meget stor klump af "andre" leverandører, der står for en samlet markedsandel på 59,1 procent mål på omsætning.


Computerworld har sat gang i en interview-serie, hvor vi både taler med CIO'er og leverandører om behovet for at modernisere ERP-applikationer - et af de software-markeder, hvor der sker ting og sager for tiden. 

Tidligere kronprins i Oracle Charles Phillips, der nu er administrerende direktør hos ERP-leverandøren Infor, udtaler eksempelvis i et interview, at folk tørster efter den ERP-innovation, der "ikke har fundet sted i årevis."

Læs også:

Frafalden Oracle-kronprins blæser til ERP-kamp

Store forandringer for it-afdelingen: Sådan ser ERP ud i dag




IT-JOB

Lægernes Pension & Bank

Senior IT-sikkerhedskonsulent

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Centrica Energy

Senior Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere