Artikel top billede

Apple, Facebook og Google skriver til Obama: Stop nu den ekstreme overvågning

Førende it-firmaer beder Obama om at gå forrest i kampen for at reformere overvågningslove verden over.

Otte af verdens førende it-selskaber opfordrer nu USA til at reformere sin overvågningslov for at komme behovet for sikkerhed og individuelle rettigheder i møde. Det skriver Ritzau.

Opfordringen kommer i kølvandet på den amerikanske whistleblower Edwards Snowdens lækager.

I et åbent brev til præsident Barack Obama og Kongressen beder firmaerne AOL, Facebook, Apple, Google, LinkedIn, Microsoft, Twitter og Yahoo de amerikanske politikere om at føre an i en verdensomspændende reform af statssponsoret overvågning.

"Vi forstår, at regeringer har pligt til at beskytte deres borgere. Men denne sommers afsløringer fremhæver det akutte behov for at reformere regeringers overvågningspraksisser verden over," står der ifølge Ritzau i brevet.

"I mange lande er balancen tippet over til statens favør og væk fra individets rettigheder - rettigheder, der er indskrevet i vores grundlov."

Siden juni har den tidligere efterretningsmedarbejder Edward Snowden løbende afsløret den amerikanske regerings omfattende overvågning af eksempelvis EU-kontorer og europæiske politikeres mobiltelefoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere