Artikel top billede

It-sikkerhedsfirma køber konkurrent for 5,5 milliarder

Firmaet, der udpegede Kina som en stor cyber-skurk, er blevet købt for en milliard kroner. Læs mere om giganthandlen i sikkerhedsbranchen her.

Det 10 år gamle cybersikkerhedsselskab FireEye har lagt én milliard knitrende dollar på bordet svarende til 5,5 milliarder kroner for købet af sikkerhedsfirmaet Mandiant.

Handlen i den internationale sikkerhedsbranche betyder, at FireEye får fyret godt op under aktien, der steg 24 procent på Børsen i New York, USA, efter at handlen blev offentliggjort med opkøbet af Mandiant, som et et selskab med speciale inden for netværkssikkerhed.

Det skriver BBC.

Udpeger Kina som cyberskurk

Mandiant er i lighed med køberen FireEye stiftet i 2004.

Selskabet er i den brede it-offentlighed nok mest kendt for at være det selskab, der for knap et år siden kunne afsløre, at Kina var dybt involveret i cyberspionage rettet mod USA.

En anklage som Kina tilsyneladende ikke selv kender særligt meget til, da landet for nylig bekendtgjorde, at det da vist hellere måtte se at få oprustet på cyberfronten.

FireEye har flere gange været i mediernes søgelys, efter at selskabet tidligere har advaret mod huller i Java, angreb mod Microsofts Internet Explorer-browser og Facebook-sårbarheder

Langt over 1.000 sikkerhedsfolk

Med opkøbet kan FireEye sige goddag til omkring 300 nye kolleger, der skal arbejde sammen med FireEyes godt 1.000 folk.

I forbindelse med opkøbet slår FireEyes direktør og bestyrelsesformand David DeWalt fast i en udtalelse, at opkøbet har været en nødvendighed.

"Organisationer står i dag over for at skulle strikke et system sammen af produkter og services for at beskytte deres værdier mod avancerede trusler. Sammenholdt med størrelsen og den globale rækkevidde, som FireEye og Mandiant har, vil det gøre os i stand til at innovere hurtigere, skabe bedre løsninger og nå ud til kunderne i en hastighed, som ingen i sikkerhedsbranchen kan matche," lover han.

David DeWalt fortsætter selv i spidsen for det nu noget større FireEye, mens Mandiants stifter og direktør, Kevin Mandia, bliver operationschef hos sin nye arbejdsgiver.

Kevin Mandia har tidligere prydet forsiden af Fortune Magazine i forbindelse med afsløringen af Kina som cyberkrigsnation.

Anklage: Hæmmer innovation 
Opkøbet er et af de største i sikkerhedsbranchen i længere tid, men der har i de seneste år været eksempler på større handler. 

Det skete blandt andet, da Intel lagde 45 milliarder kroner for McAfee i 2010, samme år som HP var ude i flere milliard-handler på sikkerhedsfronten. 

Dell var i 2011 ude og betale mere end 13 milliarder kroner for SecureWorks. 

I forbindelse med Intels McAfee-opkøb blev selskabet beskyldt for at hæmme innovationen i sikkerhedsbranchen, som i forvejen altid er et skridt eller to bagefter de it-kriminelle. 

Den anklage kan du læse mere om her

Læs også: 

Dårlig sikkerhed: Så nemt er det at snuppe log-filer fra din pc

Diskret dansk overvågningsfirma skovler penge ind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.