Artikel top billede

It-sikkerhedsfirma køber konkurrent for 5,5 milliarder

Firmaet, der udpegede Kina som en stor cyber-skurk, er blevet købt for en milliard kroner. Læs mere om giganthandlen i sikkerhedsbranchen her.

Det 10 år gamle cybersikkerhedsselskab FireEye har lagt én milliard knitrende dollar på bordet svarende til 5,5 milliarder kroner for købet af sikkerhedsfirmaet Mandiant.

Handlen i den internationale sikkerhedsbranche betyder, at FireEye får fyret godt op under aktien, der steg 24 procent på Børsen i New York, USA, efter at handlen blev offentliggjort med opkøbet af Mandiant, som et et selskab med speciale inden for netværkssikkerhed.

Det skriver BBC.

Udpeger Kina som cyberskurk

Mandiant er i lighed med køberen FireEye stiftet i 2004.

Selskabet er i den brede it-offentlighed nok mest kendt for at være det selskab, der for knap et år siden kunne afsløre, at Kina var dybt involveret i cyberspionage rettet mod USA.

En anklage som Kina tilsyneladende ikke selv kender særligt meget til, da landet for nylig bekendtgjorde, at det da vist hellere måtte se at få oprustet på cyberfronten.

FireEye har flere gange været i mediernes søgelys, efter at selskabet tidligere har advaret mod huller i Java, angreb mod Microsofts Internet Explorer-browser og Facebook-sårbarheder

Langt over 1.000 sikkerhedsfolk

Med opkøbet kan FireEye sige goddag til omkring 300 nye kolleger, der skal arbejde sammen med FireEyes godt 1.000 folk.

I forbindelse med opkøbet slår FireEyes direktør og bestyrelsesformand David DeWalt fast i en udtalelse, at opkøbet har været en nødvendighed.

"Organisationer står i dag over for at skulle strikke et system sammen af produkter og services for at beskytte deres værdier mod avancerede trusler. Sammenholdt med størrelsen og den globale rækkevidde, som FireEye og Mandiant har, vil det gøre os i stand til at innovere hurtigere, skabe bedre løsninger og nå ud til kunderne i en hastighed, som ingen i sikkerhedsbranchen kan matche," lover han.

David DeWalt fortsætter selv i spidsen for det nu noget større FireEye, mens Mandiants stifter og direktør, Kevin Mandia, bliver operationschef hos sin nye arbejdsgiver.

Kevin Mandia har tidligere prydet forsiden af Fortune Magazine i forbindelse med afsløringen af Kina som cyberkrigsnation.

Anklage: Hæmmer innovation 
Opkøbet er et af de største i sikkerhedsbranchen i længere tid, men der har i de seneste år været eksempler på større handler. 

Det skete blandt andet, da Intel lagde 45 milliarder kroner for McAfee i 2010, samme år som HP var ude i flere milliard-handler på sikkerhedsfronten. 

Dell var i 2011 ude og betale mere end 13 milliarder kroner for SecureWorks. 

I forbindelse med Intels McAfee-opkøb blev selskabet beskyldt for at hæmme innovationen i sikkerhedsbranchen, som i forvejen altid er et skridt eller to bagefter de it-kriminelle. 

Den anklage kan du læse mere om her

Læs også: 

Dårlig sikkerhed: Så nemt er det at snuppe log-filer fra din pc

Diskret dansk overvågningsfirma skovler penge ind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere