Artikel top billede

Kinesisk angreb tvinger Microsoft til at panik-lappe Internet Explorer

Microsoft er nu klar med en foreløbig patch, der lapper et kritisk sikkerhedshul i gamle versioner af Internet Explorer.

Mellem jul og nytår fik Microsoft travlt med at analysere en hidtil ukendt sårbarhed i Internet Explorer 8 og ældre versioner. Der er tale om et kritisk sikkerhedshul, der kan bruges til at smugle malware ind på computeren.

Det menes, at Microsoft er på vej med en sikkerhedsopdatering, der skulle være klar i løbet af få dage, men indtil da kan man bruge et Fix It værktøj til at lappe hullet.

Microsoft skriver i denne blog, at Fix It løsningen og den kommende sikkerheds-opdatering ikke kolliderer med hinanden.

Men det anbefales alligevel at fjerne Fix It lappen, når den færdige sikkerheds-opdatering er klar, fordi den gør browseren en smule langsommere.

De nyere Internet Explorer versioner 9 og 10 er ikke ramt af sikkerhedshullet. Den generelle anbefaling er derfor også at opgradere til den nyeste version af browseren. Man kan selvfølgelig også vælge at bruge en anden browser.

Sikkerhedshullet er allerede blevet udnyttet i de første angreb, og der findes et Metasploit-modul, som gør det lettere at bruge sårbarheden.

Det ser ud til, at kinesiske hackere har udnyttet sårbarheden til et angreb mod den amerikanske tænketank Council of Foreign Relations.

FireEye, der har opdaget sikkerhedshullet, kalder det for et Watering Hole Attack. Det er målrettede angreb, hvor man planter skadelig kode på websider, som ofte bliver besøgt af den person, som er målet for angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.