Artikel top billede

James Gosling bruger både tommelfingeren opad og nedad, når han kigger på, hvordan Oracle har behandlet teknologier fra Sun Microsystems.

Java-opfinder begræder Oracles håndtering af Sun-teknologi

Oracles håndtering af Sun-teknologier som Java, Solaris og MySQL bliver alle bedømt vidt forskelligt af Javaens fader James Gosling. Læs hans karakterbedømmelser her.

Javaens fader James Gosling har i anledning af fire års jubilæet for Oracles milliard-opkøb af Sun Microsystems bedømt it-gigantens håndtering af forskellige Sun-teknologier.

Det gør James Gosling for Computerworlds amerikanske søstermagasin Infoworld, hvor han trods tidligere tiders udfald mod Oracle giver it-giganten en ganske pæn karakter med på vejen, når det kommer til hans lille baby, Java.

"Oracle har gjort det overraskende godt med Java, på trods af de støt stigende udfordringer med at håndtere sikkerhedsproblemer," lyder skudsmålet fra James Gosling til Infoworld om Java-udviklingen i Oracle-regi.

Oracle får karakteren B+ for Java-håndteringen, hvilket svarer til 7 på den danske karakterskala for 'den gode præstation'.

Solaris dumper med brag

Anderledes hård er James Gosling i bedømmelsen af Oracles behandling af Solaris-styresystemet, som han mener er brændt ud under Larry Ellisons og kompagnis ledelse.

"Totalt dødt. Licensprisen for Solaris er så høj, at det er skørt bare at tænke på at bruge det, og hardware-tilbuddene fra Oracle giver ingen mening. Jeg er nødt til at konvertere alle min Solaris-systemer til Linux. Jeg græder," forklarer James Gosling til Infoworld.

Solaris-håndteringen får karakteren F-, hvilket svarer til -3 med pil nedad for 'den helt uacceptable præstation'.

Flere gennemsnitskarakter

Udover Java i øverste top og Solaris som den helt store bundskraber giver James Gosling gennemsnitskarakterer til andre Sun-teknologier som MySQL. NetBeans IDE og Glassfish app server.

MySQL får karakteren C svarende til 4 for 'den jævne præstation', mens James Gosling tilføjer, at teknologien ikke er død, men kørt noget af sporet og blandt andet erstattet af NoSQL.

Glassfish-projektet får B-, hvilket igen kan oversættes til 4 på den danske karakterskala, da James Gosling mener, at det rykker fremad, dog uden den store promovering.

Også NetBeans får B-, da James Gosling vurderer, at 'moderskibet' Oracle ikke helt har fattet, hvilken juvel selskabet er kommet i besiddelse af.

SPARC-arkitekturen er uden for bedømmelse, da James Gosling mener, at SPARC var i en masse problemer, inden Oracle overtog Sun Microsystems.

James Gosling stoppede efter 26 år hos Sun Microsystems i Oracle i 2010, hvorefter han i en kort periode var ansat hos Google. I dag er James Gosling chefarkitekt hos it-selskabet Liquid Robotics.

Læs også:

Her er Oracles 10-års plan for Java-udviklingen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere