Artikel top billede

James Gosling bruger både tommelfingeren opad og nedad, når han kigger på, hvordan Oracle har behandlet teknologier fra Sun Microsystems.

Java-opfinder begræder Oracles håndtering af Sun-teknologi

Oracles håndtering af Sun-teknologier som Java, Solaris og MySQL bliver alle bedømt vidt forskelligt af Javaens fader James Gosling. Læs hans karakterbedømmelser her.

Javaens fader James Gosling har i anledning af fire års jubilæet for Oracles milliard-opkøb af Sun Microsystems bedømt it-gigantens håndtering af forskellige Sun-teknologier.

Det gør James Gosling for Computerworlds amerikanske søstermagasin Infoworld, hvor han trods tidligere tiders udfald mod Oracle giver it-giganten en ganske pæn karakter med på vejen, når det kommer til hans lille baby, Java.

"Oracle har gjort det overraskende godt med Java, på trods af de støt stigende udfordringer med at håndtere sikkerhedsproblemer," lyder skudsmålet fra James Gosling til Infoworld om Java-udviklingen i Oracle-regi.

Oracle får karakteren B+ for Java-håndteringen, hvilket svarer til 7 på den danske karakterskala for 'den gode præstation'.

Solaris dumper med brag

Anderledes hård er James Gosling i bedømmelsen af Oracles behandling af Solaris-styresystemet, som han mener er brændt ud under Larry Ellisons og kompagnis ledelse.

"Totalt dødt. Licensprisen for Solaris er så høj, at det er skørt bare at tænke på at bruge det, og hardware-tilbuddene fra Oracle giver ingen mening. Jeg er nødt til at konvertere alle min Solaris-systemer til Linux. Jeg græder," forklarer James Gosling til Infoworld.

Solaris-håndteringen får karakteren F-, hvilket svarer til -3 med pil nedad for 'den helt uacceptable præstation'.

Flere gennemsnitskarakter

Udover Java i øverste top og Solaris som den helt store bundskraber giver James Gosling gennemsnitskarakterer til andre Sun-teknologier som MySQL. NetBeans IDE og Glassfish app server.

MySQL får karakteren C svarende til 4 for 'den jævne præstation', mens James Gosling tilføjer, at teknologien ikke er død, men kørt noget af sporet og blandt andet erstattet af NoSQL.

Glassfish-projektet får B-, hvilket igen kan oversættes til 4 på den danske karakterskala, da James Gosling mener, at det rykker fremad, dog uden den store promovering.

Også NetBeans får B-, da James Gosling vurderer, at 'moderskibet' Oracle ikke helt har fattet, hvilken juvel selskabet er kommet i besiddelse af.

SPARC-arkitekturen er uden for bedømmelse, da James Gosling mener, at SPARC var i en masse problemer, inden Oracle overtog Sun Microsystems.

James Gosling stoppede efter 26 år hos Sun Microsystems i Oracle i 2010, hvorefter han i en kort periode var ansat hos Google. I dag er James Gosling chefarkitekt hos it-selskabet Liquid Robotics.

Læs også:

Her er Oracles 10-års plan for Java-udviklingen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere