Brev afslører hemmelig pris: KMD-aftale på plads om natten

Midt om natten blev historisk aftale indgået mellem Kombit og KMD. Her er brevet, der afslører den hemmelige pris og flere detaljer om aftalen.

Flere detaljer  - og en hemmeligholdt pris - fra en historisk udfasningsaftale indgået natten til den 21. december 2013 mellem it-giganten KMD og kommunernes it-selskab Kombit, afsløres i et brev.

Således står der i brevet, at "prisen for KMDs udfasning på de angivne systemer er aftalt til en maksimal pris på 72 mio. kr....".

Computerworld har fået aktindsigt hos Aalborg Kommune i brevet, der er sendt fra Kombit-direktør Hans Berthelsen til kommunaldirektøren i Aalborg den 8. januar 2014.

Heri beskriver Kombit-direktøren indholdet af aftalen. Du kan læse brevet i sin fulde længde på de næste sider.

Monopolsystemer for milliarder
Hele forhistorien er den, at KMD i gamle dage var ejet af kommunerne og lavede mange it-systemer til dem.

Siden blev KMD solgt, og man besluttede, at de mange systemer, som kommunerne den dag i dag betaler mere end en milliard kroner om året til KMD for at bruge, skal i udbud og dermed konkurrenceudsættes.

Forventningen er i sidste ende, at kommunerne ved at konkurrenceudsætte monopol-systemerne kan spare et tre-cifret millionbeløb.

I forbindelse med monopol-bruddet skal laves en såkaldt udfasningsaftale med KMD, så det hele kommer til at køre lettere.

Og det er den aftale, der nu er på plads og beskrives i brevet.

Af brevet fremgår det videre, at "resultatet ligger indenfor den anbefaling" som Kombit og en porteføljegruppe har givet.

"Endelig har udfasningsopgaven været vurderet af eksterne konsulenter og efter et langt forhandlingsforløb, ligger resultatet nu indenfor det skøn, vi har fået derfra," står der i brevet.

Priskløft på kvart milliard
Et tidligere brev fra Kombit har i øvrigt afsløret, at prisforskellen oprindeligt var op imod en kvart milliard kroner.

Således ville Kombit betale 50-60 millioner kroner, mens KMD forlangte 300 millioner kroner.

Siden har KMD - uden at ville komme nærmere ind på detaljer i aftalen - oplyst til Computerworld, at den landede aftale indeholder andet end det oprindelige udspil.

Heller ikke Kombit ønskede dengang at oplyse den konkrete pris, men oplyste dog på dets hjemmeside, at det lå "inden for det indhentede skøn".

Faktum er, at brevet herunder indeholder fire punkter omkring priser, klippekort og rabatter.

Kombit: Meget tilfredsstillende
I brevet skriver Hans Berthelsen:

"Jeg vurderer, at aftalen er meget tilfredsstillende for kommunerne og Kombit".

KMD, der ved indgåelsen erklærede sig "glad" for aftalen, har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.